קרנות הנאמנות מפרסמות מדי חודש את התשואות שלהן, והחברות המנהלות אותן מתהדרות - מי יותר ומי פחות - בתוצאותיהן לחודש, שנה, או שלוש שנים. החברות נוהגות לפרסם את הקרנות שכיכבו, ולהצניע את אלו שדרכן צלחה פחות.
מצעד המנהלים של IFO ממשיך לבחון לא רק את ביצועיה של קרן כזו או אחרת, אלא את היכולת הכללית של מנהלי הקרנות. האם מנהל הקרנות מציג ביצועים טובים בכל הקרנות שבניהולו, או אולי רק באפיק אחד או בקרנות
המצעד, המתנהל זו השנה השנייה, מתייחס לגופים המנהלים כמות מינימלית של קרנות, כדי לבחון את ביצועיהם בצורה רוחבית.
מצעד הקרנות הכספיות כולל רק את המנהלים המנהלים יותר מקרן כספית אחת. במצעד מנהלי הקרנות המנייתיות וקרנות האג"ח רף המינימום להצטרפות הוא ניהול של חמש קרנות נאמנות, ואילו כדי להשתתף במצעד הכללי - על החברה לנהל עשר קרנות נאמנות לפחות.
ל-26 מנהלים יש לפחות עשר קרנות נאמנות תחת ניהולם, המאפשרות להם להיכלל בדירוג הכללי של המצעד, המאופיין ביציבות יחסית מתחילת השנה.
במקום הראשון בדירוג הכללי ניצבת רמקו, בראשות המנכ"ל רמי רחימי. רמקו מנהלת עשר קרנות נאמנות.
יליןלפידות, בראשות המנכ"לים דב ילין ויאיר לפידות (מנהלת 14 קרנות), דורגה בחודשיים הראשונים של השנה במקום השלישי בדירוג הכללי, ואילו בחודש מרץ עלתה למקום השני.
אנליסט,בראשות המנכ"לים שמואל לב ואהוד שילוני (מנהלת 18 הקרנות), שהתה חודשיים במקום השני ובמרץ ירדה למקום השלישי.
אדמונד דה רוטשילד צנחה בדירוג הכללי למקום ה־19, כאשר בראשית השנה דורגה במקום השמיני בטבלה.
מהלך הפוך התרחש אצל אפסילון, המנהלת 19 קרנות ומנוהלת על ידי שמואל פרנקל. אפסילון התחילה את השנה במקום ה־19 ובסוף הרבעון עצרה במקום התשיעי.
פסגות, המנהלת הגדולה ביותר עם 87 קרנות נאמנות, הגיעה למקום השביעי בדירוג הכללי, ואילו פריזמה, על 86 קרנות הנאמנות שבניהולה, נמצאת במקום ה־11.
קרנות כספיות
הפערים בתשואות של הקרנות הכספיות הם קטנים ביותר, ולכן לעתים די בשבריר של אחוז כדי להפריד בין המקום העשירי לדירוג גבוה יותר.
במקביל, מספר הקרנות המשתתפות בליגות אלו לא גדול, אך מאחר שהסכומים המנוהלים בקרנות הכספיות אינם מבוטלים, הכרחי לכלול אותן במצעד.
14 מנהלי קרנות משתתפים במצעד הליגות הכספיות. אקסלנס נשואה, המנהלת שלוש קרנות כספיות ובינואר השנה דורגה במקום השישי, עלתה בפברואר ובמרץ אל המקום הראשון.
במקום השני נמצאת דש, המנהלת ארבע קרנות כספיות. מיטב, המנהל שלוש קרנות בליגה זו, התחיל את השנה במקום השלישי, במהלך חודש פברואר צנח למקום ה־14 בטבלה ואילו החודש טיפסה אל המקום הרביעי בליגה. למקום השלישי ירדה הראל פיא, לאחר שבחודש ינואר דורגה במקום הראשון.
בית ההשקעות פסגות, המנהלת הגדולה ביותר באפיק זה עם 11 קרנות, ניצבה בחודש ינואר במקום החמישי, ירדה בפברואר למקום העשירי, ואילו החודש נעצרה במקום השישי.
קרנות מנייתיות
21 מנהלי קרנות שלהם לפחות חמש קרנות מנייתיות, השתתפו בדירוג.
מתחילת השנה שמרה רמקו על יציבות בראש הדירוג, עם חמש קרנות נאמנות שהיא מנהלת בתחום המנייתי.
אלטשולר שחם, שפתחה את השנה במקום השביעי, עלתה בחודש פברואר למקום החמישי ובסוף חודש מרץ הצליחה לטפס עד המקום השני במצעד. במקום השלישי נמצאתאנליסט, המנהלת בסך הכל תשע קרנות נאמנות מנייתיות.
אקסלנס, על שבע הקרנות המנייתיות שבניהולה, דורגה בינואר במקום החמישי ובסוף מרץ ירדה שבעה מקומות מטה, למקום ה־12 במצעד.
אלומות, המנהלת שמונה קרנות באפיק המנייתי וחודש בינואר עוד דורגה במקום ה־20, עלתה שבעה מקומות בחודש מרץ למקום ה־13.
את התנודתיות הגבוהה ביותר באפיק זה רשמה אפסילון, המנהלת בסך הכל שש קרנות מנייתיות: בסוף חודש ינואר דורגה החברה במקום ה־17 בטבלה, חודש מאוחר יותר זינקה למקום העשירי, ואילו בסוף חודש מרץ ירדה למקום ה־16.
קרנות אג"ח
28 מנהלים, שלהם לפחות חמש קרנות אג"ח השתתפו בדירוג. אחד המנהלים המצטיינים של השנה שעברה בדירוג הכללי, כמו גם בדירוג האג"ח, היה יליןלפידות, שגם השנה הוביל באפיק האג"חי.
יליןלפידות, שבינואר ובפברואר דורגה במקום השני במצעד, כבשה במרץ מחדש את המקום הראשון. בכך נישלה את אנליסט מראשות הטבלה, ודחקה אותה למקום השני.
רמקו שומרת על יציבות ומתחילת השנה נשארה במקום השלישי במצעד קרנות האג"ח. גם הדירוג של קואטרו לא השתנה משמעותית, אבל בצדה השני של הטבלה. מהמקום ה־26 בחודשים ינואר־פברואר היא הידרדרה עד למקום ה־28 והאחרון בסוף מרץ.
הצניחה הגדולה של דירוג קרנות האג"ח שמורה לאדמונד דה רוטשילד ניהול קרנות נאמנות, המנהלת שבע קרנות אג"ח. החברה צנחה מהמקום התשיעי בטבלה בינואר למקום ה־23 במרץ. מצד שני, הזינוק של המצעד שייך למרכנתיל קרנות נאמנות, המנהלת 11 קרנות אג"ח, שעלה מהמקום ה־19 בסוף ינואר למקום השביעי בסוף מרץ.
לא ברור עד כמה הפתיחה החיובית של השנה, הן בשוק המניות והן בשוק האג"ח, השפיעה על ביצועי המנהלים השונים. סביר להניח שבמהלך השנה יתרחשו תהפוכות בשווקים, ואז תגיע שעת המבחן לגופים שהצטיינו ברבעון הראשון, ויתברר אם יצליחו לשמור את היתרון שלהם לאורך השנה