מחיר הפארי צריך לכלול בתוכו גם את ריבית הפיגורים כפי שנצברה לאורך הזמן למעט אם הנייר נמצא בהקפאת מסחר (ולמיטב ידיעתי הוא לא).

אך בכל מקרה ממליץ לבדוק מול אתר הבורסה ולא באתרים כלכליים, אם יש חשש למידע חסר בצע את חישובי הכדאיות לפי הערך הנמוך מבין השניים.

התיקון הטכני בה לידי חשבון רק מול היריבת ולא הפדיון, קיצור המח"מ אכן ישנה את התשואה, אך קיצור מח"מ מעלה תשואה ולכן מדובר על משהו חיובי למשקיע.

אני לא בקיע בנתוני ההסכם, אך בדרך כלל המח"מ מתערך ולא מתקצר. לדוגמה בתשלום לפני המועד בדרך כלל מבוטל התשלום הקרוב (ולא האחרון) ולכן המח"מ של הנייר דווקא מתארך - דבר שגורם לתשואה הרשומה לרדת ולכן לרוב מחיר השוק של הנייר ירד בשביל לתקן חזרה את התשואה הרצויה!

אני מדגיש את מה שכבר כתבתי, מיכוון שמדובר בנייר בעל הפרש קטן יחסי של מחיר שוק למחיר פארי, מרווח הרווח שלך קטן ולכן סביר להניח כי יאכל ביום הראשון למימוש.

אם נוסיף לכך את בעיית הנתונים וביצוע החישובים באופן מלא, אני מניח כי הרבה רווח (אם בכלל) יהיה קשה להשגה דווקא לסיבוב מהיר.

יכול להיות כי קנייה במטרה להחזיק את הנייר לפדיון או קנייה לאחר התשלום דווקא יהיו כדאיות יותר.

אינני חושב כי ניתוח מלא של הנתונים כדאי לרווח שניתן להשיג מהעסקה. אם ביצעת בעבר את הניתוח - אתה מוזמן להעלות אותו כתגובה ואני אשמח לבדוק ולהגיב לגביו...