x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: שאלה ליוסי { מרצה}!!

שאלה ליוסי { מרצה}!!

יוסי יקר ,
    ביום רביעי האחרון היית כ"כ נחרץ בדעתך שהמדד לא יעבור את 1120 באמרך שהשחקנים מוכנים להתאבד החודש ולהשקיע כספים יותר מכל חודש אחר , הטענות היו מוצדקות :
    שהרי מפת הפוזיציות הראתה באופן ברור יחס כתיבות עודף {וזו מילה עדינה} בכולים סביב הכסף ביחס לפוטים ,ולכן : מרמה זו והלאה אם שחקנים לא מתערבים הם מתחילים להמחק { כולל יוסי , כפי שאמרת }
    כמו כן אמרת שמי שלא לקח אותו יום כסף באמת חבל כי היה ' כסף על הריצפה ' שהרי ברור לכל שהמדד לא ישאר באותם רמות וירגע כתוצאה מהתערבות הכרחית מצד השחקנים.
    היום { יום ראשון } היה נראה בהחלט אותו דבר , המדד פתח 0.4 והחל לעלות ולעלות .. כשראיתי זאת בהחלט נזכרתי באותו יום רביעי ולכן כתבתי 1130 בהנחה ששחקנים יתערבו ולא יתנו למדד להגיע ל-1120 { כפי שנאמר } במיוחד לאור המחזורים הנמוכים ,והגלום שהיה מתחת ליציג והראה את רצונם לכיוון מטה ,וחוסר היציבות שבעלייה הזאת : שהרי אין שום סיבה נראית לעיין שגרמה לעלייה , והמחזורים היו נמוכים מאד . הייתי בטוח שתהיה פה התערבות שבקלות תוריד את השוק מטה .
    מיותר לציין שאת ההתערבות לא ראינו ,לפחות לא לכיוון מטה ואותם הסקוויזים רק גרמו למדד לטפס עוד ועוד . אחרי הטעות הזו החלטתי לא להישאר למחר , ולכן את כול 1130 אספתי בסוף היום כשמחירו שולש. { די הפסדתי את הרווחים שהיו לי החודש מהשוקת }. *

נראה לי שזה הזמן להבהיר כמה ענינים שיעזרו לנו לא לטעות ולקרוא את המפה נכון להבא :
    1.איך מזהים סקוויז בזמן אמת ? כנראה שאם הייתי מזהה את הראשון , הייתי מבין שהתערבות לא הולכת להגיע היום וסוגר 1130 בהפסד הרבה יותר קטן ?
    2.האם מזה ששחקנים לא התערבו בפתיחה { כך היה נראה לעיין }, יכול לנבא שגם בהמשך היום לא נראה התערבות ?
    3.האם שייך לחכות להתערבות בסגירה וכשהמחזור קטן {שני דברים שמקלים על ההתערבות}גם אם זו לא היתה במשך כל שעות היום ? כמו כן אם היו סקוויזים כמו היום , האם ניתן להניח שלא נראה התערבות היום ?
    4. למה כששחקנים מתכסים{קונים כולים }הם חייבים לקנות גם את נכס הבסיס ולהקפיץ את המדד מעלה ? הרי הם סוגרים פוזיציה בהפסד {כנראה ,שהרי זה פידיון כפוי} , האם יש משהו בעולם שמחייב אותם דווקא עכשיו גם לקנות תעודות סל ?
    5. אם אני יכול{במקרה שלנו} להסיק מהגלום שנמצא מתחת ליציג על התערבות צפויה במדד?

בתקווה שנחכים ,נלמד ולא עוד לכאלה הפסדים גדולים וקלים ! תודה רבה ! .

*

Re: שאלה ליוסי { מרצה}!!

אני אנסה לענות לך מנקודת המבט שלי. כמובן שזה לא בא במקום יוסי...

ציטוט פורסם במקור על ידי offir
    1.איך מזהים סקוויז בזמן אמת ? כנראה שאם הייתי מזהה את הראשון , הייתי מבין שהתערבות לא הולכת להגיע היום וסוגר 1130 בהפסד הרבה יותר קטן ?
    לא תמיד ניתן לזהות. הדברים לא תמיד שקופים וברורים. הכי קל לזהות לאחר מעשה. אבל קשה בזמן שזה קורה.
    2.האם מזה ששחקנים לא התערבו בפתיחה { כך היה נראה לעיין }, יכול לנבא שגם בהמשך היום לא נראה התערבות ?
    לדעתי, כוחם של השחקנים מוגבל מאד. הם בטח לא יכולים לעמוד מול הציבור. ולכן, עדיף לא לבנות עליהם.
    3.האם שייך לחכות להתערבות בסגירה וכשהמחזור קטן {שני דברים שמקלים על ההתערבות}גם אם זו לא היתה במשך כל שעות היום ? כמו כן אם היו סקוויזים כמו היום , האם ניתן להניח שלא נראה התערבות היום ?
    כאמור, אל תבנה על השחקנים. תשתמש במפת הפוזיציות רק על מנת לדעת מה עושים הגדולים. זה הכל. גם הגדולים נדפקים לפעמים.
    4. למה כששחקנים מתכסים{קונים כולים }הם חייבים לקנות גם את נכס הבסיס ולהקפיץ את המדד מעלה ? הרי הם סוגרים פוזיציה בהפסד {כנראה ,שהרי זה פידיון כפוי} , האם יש משהו בעולם שמחייב אותם דווקא עכשיו גם לקנות תעודות סל ?
    ברגע שהגלום פותח הפרש מהמחושב, יש כאן מקום לכסף קל ללא סיכון. אם נניח הגלום גבוה משמעותית מהמחושב, קנה את המדד בזול, מכור חוזה סינטטי ביוקר, והכנס לכיס את ההפרש. כמובן שזה לא פעולה לאנשים. אבל מכונות יכולות לעלות על זה מיד. ולכן, אם הגלום תופס פער, מייד תבוא איזו מכונה ותתפוס את הארביטרג' הזה. עצם הפעולה הזו מצמצמת את המרחק.
    5. אם אני יכול{במקרה שלנו} להסיק מהגלום שנמצא מתחת ליציג על התערבות צפויה במדד?
    לא. אף אחד לא מבטיח לך שום דבר.

דמי כיס תודה רבה . אם היית בקורס ברביעי היית מבין למה אני כל כך תמוה ולא מבין ..
    מה שונה היום מיום רביעי ... אבל אעשה זאת מסודר :
    1. לגבי הסקוויזים :
    גומר כתב כי הוא זיהה בערך 7 בזמן אמת מזה שהגלום עלה מעל היציג בערך כל שעה מה שוודאי לא אמור לקרות כשברור שהשחקנים רוצים מדד נמוך יותר . ומכאן שהעלייה בגלום נגרמה מהסקוויז . האם זה לא מספיק כדי לזהו תשורט סקוויז ?
    2. הרי מחזורי המסחר היום היו מצחיקים , על איזה קושי מול הציבור אנו מדברים? זה לא שהציבור נכנס היום במיליארדים..?
    כמו כן ברביעי שהמצב היה קשה יותר שחקנים כן הצליחו :
    א.ארביטראז' חיובי ברביעי שעבר מול ארביטראז' שלילי היום
    ב.חוזים עתידיים ירוקים ולא מדשדשים .
    ג.גיוסים של חצי מיליארד !! בקרנות הנאמנות שנכנסו לשוק באותו יום רביעי שעבר.
    3. ממה שיוסי אמר , שחקנים נדפקים חודש בשנה אבל הם לא יתנו לזה לקרות החודש!! , לא כשהיחס בין כולים לפוטים הוא 5:3 . כי זה פשוט ימחוק אותם .
    אז שוב מה כ"כ שונה היום מיום רביעי . מה קרה לשחקנים ????

אני אומר כאן את נקודת המבט שלי:

1) ראיתי לא מעט פעמים שהגלום עושה הצלבות עם המחושב. לא חושב שאפשר ללמוד מזה משהו באופן אוטומטי.

2) מה זה מחזורים מצחיקים? מאות מיליוני שקלים זה מצחיק? אני אישית לא מאמין שמישהו יזרוק לשוק 100 מיליון בשביל להזיז משהו. אני גם לא מייחס את יום רביעי לשחקנים.

לדעתי, צריך להזהר ממפת הפוזיציות. זה יפה ונחמד. אבל לא יותר מזה.

ואילו אני רוצה לסייג שייתכן ומה שנראה לי כמו סקוויז היום (אכן ראיתי כמה) - ייתכן וכלל לא היה סקוויז. זו היתה רק דעתי והבנתי

ואני רוצה להוסיף משהוא
    - בבוקר אמר שחקן לסגור פוזיציה. וכתב אסטרטגיה חדשה עם עדיפות לירידות.
    כתוצאה מכך, סגרתי רגל פוטים, שנשחקה בכשני שליש, והשארתי רגל קולים.
    כל ההמשך ידוע (ואף כואב).
    מסקנה שלי - לעולם לא לסמוך על השחקנים.
    תמיד להפעיל שיקול דעת.
    מה שנראה בטוח לגמרי בעיני יוסי/שחקן - אינו כזה ותמיד אבל תמיד להסתתר מאחוריהם.

כרגע בהפסד של כל הרווחים שלי אי פעם, וזה בגלל האדישות, (ואולי היוהרה) בגלל ה"כסף על הריצפה", ובגלל הטייה בשיקול הדעת שלי (ורק שלי).
    R

פעם ראשונה כאשר נחשפתי למפת הפוזיצויות הרגשתי שגליתי את "הגביע הקדוש".

אבל, לא כך, מפת הפוזיציות אומרת מה "המומחים" "והכותבים הגדולים" חושבים, הא ותולו.

אם תבדוק לאחור תראה כי היו לא מעט חודשים שהפקיעה חרגה מגבולות עליונים של מפת הפוזיציות.

בכל אופן מפת הפוזיציות באופן מובהק בשבועיים אחרונים של החודש מראה את טווח הפקיעה באופן ברור.

לכן מי שמשחק על הסטרייק עשוי להדפק.

בכל מקרה אם תכניס לסימולטור תראה כי אם יש לך מספיק בטחונות אז ניתן וכדאי לעשות את התנועות באופן מדוד ובוודאי שלא בחופזה באמצעה של התנועה.

יכול להיות שיוסי היה מאוד בטוח בקורס אבל כל המשמעות של סקוויז זה שהוא מגיע בהפתעה.

אגב, אין דבר כזה כסף על הרצפה.

תמיד אבל תמיד "הכווווולל" מגולם במחיר.

דמי כיס רבות מהפעמים אתה כותב שאתה לא מאמין בהתערבות השחקנים וכמו שכתבת גם הפעם שיום רביעי זה לא שחקנים . זה די תמוה בעיני שהרי אתה מכיר את יוסי טוב ממני , ויוסי הוא עצמו שחקן !! והוא אמר לנו שהם התערבו ביום רביעי . ציטוט דבריו :
    'מי שהיה היום בתוך הקרנות גידור , ידע שהשוק יפתח בפלוס אחוז וירד ל-0 { כי את 1110 אי אפשר לחצות } . אם לא היו שחקנים, היה קורה כך : מי שראה היה ארביטראז' של טבע נייס .. כולם מעל אחוז , ז"א שרק מהארביטראז' היינו צריכים לפתוח פלוס 1.5 . נוסיף את המומנטום , נוסיף את החוזים שהיו 0.2.. בקיצור היתה אמורה להיות פתיחה של איזה 2% למעלה . אמנם ברגע ששחקנים התערבו הם בלמו את הפתיחה : בשלב הגלום עוד לפני הפתיחה המדד{הגלום} ירד מ: 1117 ל: 1114 ,. וכך : קודם כל המומנטום נפגע , וברגע שהמומנטום נפגע הרבה יותר קל לבלום את הכל . אמנם עדיין במהלך החצי שעה הראשונה של המסחר נכנסו פקודות וספגנו אותם { קנינו}.... סה"כ קנינו היום 89 מיליון לא ממונף . {עם מינופים הגענו לסביבות פי שתיים וחצי }.. ..' .

לפי דעתי אם רוב השחקנים גם מגינים על עצמם כמו שצריך
    אין להם סיבה לבזבז את כל התחמושת ביום הראשון של שבוע הפקיעה.
    מספיק שמחר יראו החוזים בחו"ל דישדוש או אף אדום
    והשחקנים יוכלו להוריד את השוק ביתר קלות.
    כך הם מרויחים גם עוד יום שחיקה יקר מפז.
    שחקן אמר שהם מתכננים לצאת יום שלישי לכל המאוחר.
    במחזור כזה לא נראה לי שצריכה להיות להם בעיה להוריד את השוק.
    כמובן שאם החוזים יראו עליות חדות בחו"ל, זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי.

בברכה
    Long

לונג אם העליות היום לא היו גורמות להם נזק ניכר הייתי מניח שאתה צודק . אמנם כפי ששחקן כתב וכפי שרואים במפת הפוזיציות וכפי הסקוויזים שחווינו היום - הנזק שלהם הוא רב . מה שאומר שאם הם היו יכולים הם היו עוצרים זאת . והשאלה בעינה עומדת ...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות