קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד מובילות את הקרנות המסורתיות לשבוע נוסף של גיוסים, המנייתיות חוזרות לגייס – תעשיית הקרנות רשמה שבוע נוסף של גיוסים שהסתכמו בכ-450 מיליון שקל, כאשר בנטרול הקרנות הכספיות שגייסו כ-140 מיליון שקל, הקרנות המסורתיות רושמות גיוסים של כ-310 מיליון שקל. האפיק הממשלתי ממשיך להיות פעיל לאחר שקרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד בלטו עם גיוס של כ-310 מיליון שקל, זאת לעומת פדיונות גבוהים של כ-220 מיליון שקל בקרנות השקליות. הקרנות המנייתיות חוזרות לגייס לאחר 9 שבועות של פדיונות! בקרנות אג"ח חברות וכללי נרשמה עליה קלה בפעילות כאשר הקרנות המתמחות גייסו כ-150 מיליון שקל.

 תעשיית קרנות הנאמנות שומרת על קצב גיוסים יציב של כ-450 מיליון שקל בשבוע, כלומר כ-90 מיליון שקל ביום בממוצע. נזכיר, כי מדדי המניות והאג"ח בארץ ובעולם רושמים עליות שערים נאות מה שתרם לאווירת הגיוסים החיובית. בסיכום שבועי, גייסו הקרנות המסורתיות כ-310 מיליון שקל ואילו הכספיות גייסו כ-140 מיליון שקל.

 באפיק המנייתי נרשמו עליות שערים באווירה רגועה יחסית, זאת מתוך הערכות שהבנקים המרכזים בארה''ב ואירופה עושים ככל יכולתם על מנת לסייע למדינות הבעייתיות ולספק נזילות לשווקים. מדד ת"א 25 עלה ב-1.5%, מדד ת"א 100 התחזק ב-2.2%, מדד יתר 50 הוסיף 5.3% לערכו, ועליות שערים נרשמו גם במניות הבנקים, הנדל"ן והתל-טק. בסיכום שבועי, רשמו הקרנות המנייתיות גיוסים שהסתכמו בכ-80 מיליון שקל. מדובר בגיוס החיובי הראשון מזה 9 שבועות, מאז השבוע שהסתיים ב-15 באפריל. נציין, כי הגיוסים בקטגוריה התחלקו באופן שווה בין הקרנות המתמחות במניות בישראל ובחו"ל ומעט בקרנות הגמישות.

 באפיק הממשלתי עסקים כרגיל, משמע כסף ממשיך לזרום לקרנות הצמודות על חשבון הקרנות השקליות. בסיכום שבועי, רשמו קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד גיוסים של כ-310 מיליון שקל – ירידה קלה בהשוואה לשבוע הקודם, שהיה אחד החזקים ביותר בשנה וחצי האחרונות. בקרנות השקליות ממשיכה מגמת הפדיונות, שאף התחזקה השבוע, לאחר שנרשמה יציאת כספים נוספת של כ-220 מיליון שקל. על פי הערכות, קרנות גילונים מובילות את הפדיונות בקרנות השקליות.

 בקרנות אג"ח חברות וכללי נרשמה עליה קלה בפעילות זה השבוע השני ברציפות, כאשר ברקע המשך עליות במדדי התל בונד שעלו בשיעור דומה של 0.5%. בסיכום שבועי, נרשמו גיוסים נאים של כ-150 מיליון שקל, כאשר רובם התנקזו בקרנות ללא חשיפה מנייתית.

 הקרנות הכספיות ממשיכות לגייס, אם כי בקצב נמוך יותר מהשבוע הקודם. השבוע חזינו בהיפוך מגמה כאשר הגיוסים הפכו לפדיונות. בתחילת השבוע המשיכה אמנם זרימת הכספים לקרנות הכספיות, אולם המגמה התחלפה באמצע השבוע וכספים החלו לזלוג החוצה. בסיכום שבועי, גייסו הכספיות כ-140 מיליון שקל. מתחילת החודש גייסו הכספיות כ-610 מיליון שקל ונמצאות במקום השני אחרי קרנות אג"ח מדינה וצמודות מדד.

 מתחילת החודש, צמחו נכסי תעשיית קרנות הנאמנות גיוסים נטו של כ-1.3 מיליארד שקל, כאשר בנטרול הכספיות שאחראיות על כ-610 מיליון שקל, גייסו הקרנות המסורתיות כ-680 מיליון שקל. קרנות אג"ח מדינה וצמודות מדד מובילות מתחילת החודש עם גיוסים של כ-0.94 מיליארד שקל.

 תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-10.6.10 כ-140.9 מיליארד שקל.

רוני אפטר