אני אנסה לענות לך מנקודת המבט שלי. כמובן שזה לא בא במקום יוסי...

ציטוט פורסם במקור על ידי offir
1.איך מזהים סקוויז בזמן אמת ? כנראה שאם הייתי מזהה את הראשון , הייתי מבין שהתערבות לא הולכת להגיע היום וסוגר 1130 בהפסד הרבה יותר קטן ?
לא תמיד ניתן לזהות. הדברים לא תמיד שקופים וברורים. הכי קל לזהות לאחר מעשה. אבל קשה בזמן שזה קורה.
2.האם מזה ששחקנים לא התערבו בפתיחה { כך היה נראה לעיין }, יכול לנבא שגם בהמשך היום לא נראה התערבות ?
לדעתי, כוחם של השחקנים מוגבל מאד. הם בטח לא יכולים לעמוד מול הציבור. ולכן, עדיף לא לבנות עליהם.
3.האם שייך לחכות להתערבות בסגירה וכשהמחזור קטן {שני דברים שמקלים על ההתערבות}גם אם זו לא היתה במשך כל שעות היום ? כמו כן אם היו סקוויזים כמו היום , האם ניתן להניח שלא נראה התערבות היום ?
כאמור, אל תבנה על השחקנים. תשתמש במפת הפוזיציות רק על מנת לדעת מה עושים הגדולים. זה הכל. גם הגדולים נדפקים לפעמים.
4. למה כששחקנים מתכסים{קונים כולים }הם חייבים לקנות גם את נכס הבסיס ולהקפיץ את המדד מעלה ? הרי הם סוגרים פוזיציה בהפסד {כנראה ,שהרי זה פידיון כפוי} , האם יש משהו בעולם שמחייב אותם דווקא עכשיו גם לקנות תעודות סל ?
ברגע שהגלום פותח הפרש מהמחושב, יש כאן מקום לכסף קל ללא סיכון. אם נניח הגלום גבוה משמעותית מהמחושב, קנה את המדד בזול, מכור חוזה סינטטי ביוקר, והכנס לכיס את ההפרש. כמובן שזה לא פעולה לאנשים. אבל מכונות יכולות לעלות על זה מיד. ולכן, אם הגלום תופס פער, מייד תבוא איזו מכונה ותתפוס את הארביטרג' הזה. עצם הפעולה הזו מצמצמת את המרחק.
5. אם אני יכול{במקרה שלנו} להסיק מהגלום שנמצא מתחת ליציג על התערבות צפויה במדד?
לא. אף אחד לא מבטיח לך שום דבר.