יוסי יקר ,
ביום רביעי האחרון היית כ"כ נחרץ בדעתך שהמדד לא יעבור את 1120 באמרך שהשחקנים מוכנים להתאבד החודש ולהשקיע כספים יותר מכל חודש אחר , הטענות היו מוצדקות :
שהרי מפת הפוזיציות הראתה באופן ברור יחס כתיבות עודף {וזו מילה עדינה} בכולים סביב הכסף ביחס לפוטים ,ולכן : מרמה זו והלאה אם שחקנים לא מתערבים הם מתחילים להמחק { כולל יוסי , כפי שאמרת }
כמו כן אמרת שמי שלא לקח אותו יום כסף באמת חבל כי היה ' כסף על הריצפה ' שהרי ברור לכל שהמדד לא ישאר באותם רמות וירגע כתוצאה מהתערבות הכרחית מצד השחקנים.
היום { יום ראשון } היה נראה בהחלט אותו דבר , המדד פתח 0.4 והחל לעלות ולעלות .. כשראיתי זאת בהחלט נזכרתי באותו יום רביעי ולכן כתבתי 1130 בהנחה ששחקנים יתערבו ולא יתנו למדד להגיע ל-1120 { כפי שנאמר } במיוחד לאור המחזורים הנמוכים ,והגלום שהיה מתחת ליציג והראה את רצונם לכיוון מטה ,וחוסר היציבות שבעלייה הזאת : שהרי אין שום סיבה נראית לעיין שגרמה לעלייה , והמחזורים היו נמוכים מאד . הייתי בטוח שתהיה פה התערבות שבקלות תוריד את השוק מטה .
מיותר לציין שאת ההתערבות לא ראינו ,לפחות לא לכיוון מטה ואותם הסקוויזים רק גרמו למדד לטפס עוד ועוד . אחרי הטעות הזו החלטתי לא להישאר למחר , ולכן את כול 1130 אספתי בסוף היום כשמחירו שולש. { די הפסדתי את הרווחים שהיו לי החודש מהשוקת }. *

נראה לי שזה הזמן להבהיר כמה ענינים שיעזרו לנו לא לטעות ולקרוא את המפה נכון להבא :
1.איך מזהים סקוויז בזמן אמת ? כנראה שאם הייתי מזהה את הראשון , הייתי מבין שהתערבות לא הולכת להגיע היום וסוגר 1130 בהפסד הרבה יותר קטן ?
2.האם מזה ששחקנים לא התערבו בפתיחה { כך היה נראה לעיין }, יכול לנבא שגם בהמשך היום לא נראה התערבות ?
3.האם שייך לחכות להתערבות בסגירה וכשהמחזור קטן {שני דברים שמקלים על ההתערבות}גם אם זו לא היתה במשך כל שעות היום ? כמו כן אם היו סקוויזים כמו היום , האם ניתן להניח שלא נראה התערבות היום ?
4. למה כששחקנים מתכסים{קונים כולים }הם חייבים לקנות גם את נכס הבסיס ולהקפיץ את המדד מעלה ? הרי הם סוגרים פוזיציה בהפסד {כנראה ,שהרי זה פידיון כפוי} , האם יש משהו בעולם שמחייב אותם דווקא עכשיו גם לקנות תעודות סל ?
5. אם אני יכול{במקרה שלנו} להסיק מהגלום שנמצא מתחת ליציג על התערבות צפויה במדד?

בתקווה שנחכים ,נלמד ולא עוד לכאלה הפסדים גדולים וקלים ! תודה רבה ! .

*