ציטוט פורסם במקור על ידי Black Marubozu
שלום,
אני עוסק באופציות מזה שנתיים (רכישה בלבד)

הייתי מעוניין להתקדם שלב ולכתוב אופ' ,
רציתי לדעת מהם העלויות ?

תודה,
אשתדל להיות ענייני, מבלי להביע דעה כלשהי לגבי מה טוב או מה עדיף (כתיבה, קניה , ומה שביניהן).
1. בקניית אופציות אני מכיר שני מצבים עיקריים:
א. קניה ע"מ לסחור בהן (לקנות בזול ולמכור יקר יותר, או לפחות לנסות)
ב. קניה ע"מ להגן על נכס בסיס (ת"א 25, או שורט ת"א 25, רגיל או ממונף)
לא אפרט יותר, כי אני מניח שאתה מכיר את שני הסעיפים לעיל.

2. בכתיבת אופציות אני מכיר שלושה מצבים עיקריים:
א. כתיבה ע"מ לסחור בהן (למכור אופציות שאין לך, מכירה בשורט, ביוקר ואח"כ לקנות אותן מחדש במחיר נמוך יותר, או לפחות לנסות לעשות זאת).
ב. כתיבה ע"מ להגן על נכס בסיס כלשהו (כן, אפשר להגן , חלקית, על נכס בסיס גם ע"י כתיבת אופציות ולא רק ע"י קנייתן)
ג. ביצוע אסטרטגיות באופציות (שילוב של קניה וכתיבת אופציות שונות)

העלויות:
לכאורה אין כמעט עלויות (מלבד עמלות , 2 עד 3 ש"ח נחשב סביר), אלא להיפך, מקבלים כסף מהכתיבות, אבל בפועל יש עלויות, אתה "משלם" ע"י נטילת סיכון (אתה מוכר למישהו ביטוח כנגד ירידה או עליה במעוף), נטילת הסיכון גורמת לניצול בטחונות.
בתכלס, אתה מוכר ביטוח , מקבל פרמיה כלשהי, ומקווה שלא תצטרך לשלם בכסף משלך בקרות מקרה הביטוח (האופציות שכתבת נכנסו בתוך הכסף בעת הפקיעה), או שהכסף שקיבלת יספיק ע"מ לשלם בפקיעה ויישאר לך עוד קצת עודף בכיס.

זה בגדול , על רגל אחת.

מאד ממליץ להתעמק קצת יותר בהבנת המשמעויות של כתיבה, לפני שתעשה זאת בפועל, ולו רק מהסיבה ש- בקנייה של אופציות הההפסד המקסימלי מוגבל למחיר ששילמת בעת קנייתן, אך בכתיבת אופציות, ההפסד המקסימלי (תיאורתית, ולעיתים גם מעשית) אינו מוגבל ויכול לגרום לחורים גדולים מאד בכיס.