בעניין שינוי כללי המשחק רטרו אקטיבי.

מסכים שזה לא נראה טוב, אבל, אנחנו הציבור רוצים נתח גדול, נתח יפה ועסיסי ולא נתח דל ומצומק.

גם לאחר שינוי הכללים לא נראה לי כי תשובה ונובל אנרגי יותרו על הרשיונות ויפסקו להאבק על רשיונות נוספים.

עניינית, במועד הנפקת הרשיונות מס החברות היה הרבה יותר גבוה מהיום ויותר מכך במועד הפקת הגז מס החברות צפוי לקטון עוד יותר. כך שצריך להסתכל על התמונה הכוללת ולראות האם נבחרי הציבור/ופקידי הממשלה שלנו מסוגלים להיות שלחי ציבור , לעשות את העבודה ולדאוג כי לציבור ישאר נתח יפה ממשאבי הטבע של המדינה.

או שהם יצפו כי בעלי ההון יגייסו אותם לעבודה כיד הדמיון הטובה עליהם כנגד עמידה צולעת על זכויות הציבור. ראה מקרה החשב הכללי בעבר שגוייס לטובת האחים עופר ואחרים.

היתי מצפה מתשובה "שיתנדב" להגדיל את התמלוגים או לפחות ימנף זאת לטובת הקמת מיזמי תשתית אחרים דוגמת "רעיון תעלת הימים" וכדומה.

אבל אני מניח כי במקרה זה אובמה (נובל אנרגי) לטובת תשובה ואנחנו הציבור לא נראה הגדלת תמלוגים.

הייתי שמח לקבל פעם בשנה שיק מתמלוגי גז דוגמת המצב בנורבגיה

ובמחשבה שנייה, אני מוכן לוותר על השיק "השמן" וכנגד הגדלת התמלוגים שיהיו כיתות של 20 תלמידים במקום ארבעים. ושהמדינה תגדיל השקעות בהון סיכון באופן משמעותי.

מובן ששום דבר מכל זה לא יקרה והסיכוי שהפרסים יוותרו על הגרעין וישירו את התקווה גדול הרבה יותר.

טייקונים, נבחרי ציבור ופקדי ציבור, אתם מוזמנים להפתיע אותנו.

רצ"ב רשימת האנשים החברים בועדה.

אולי כדאי לשלוח אליהם מכתבים, עצומות , דרישות....

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... om=haaretz