שלום רב
היום שוחחתי עם נציג בית השקעות המציע ניהול עצמאי של קרן השתלמות ו/או קופת גמל בדומה למכשיר האמריקאי המכונה IRA
בעקרון מדובר על שירותי תפעול שבית ההשקעות מציע דרך בנק שמספק את שירותי הברוקרג' (בבית ההשקעות שאני בדקתי בנק מזרחי) הלקוח מקבל תוכנת מסחר ומקבל עמלות מסחר בדומה לאלו שמקבל גוף מוסדי (כך לפחות טען הנציג ואכן העמלות זולות מאוד ביחס לסטנדרט הקיים לגבי לקוחות פרטיים.
העמלות המשולמות לבית ההשקעות הן 0.8% לשנה (דמי טיפול, כזכור הניהול עצמאי). + 12 ש"ח לחודש לכל החשבון. העמלות הן כדלקמן:
מניות בארץ ק/מ 0.07%
אג"ח בארץ ק/מ 0.03%
אופציות 2 ש"ח
על אף שמדובר בניהול אישי, ישנן כל מיני תקנות רגולציה שנקבעו ע"י המדינה לסוגי חשבון כאלו (העתקתי מאתר החברה):
"נכסים המותרים להשקעה:
1. השקעות בארץ: ניירות ערך סחירים בלבד. כגון, מניות, איגרות חוב, תעודות סל, קרנות נאמנות ופיקדונות בבנקים.
2. השקעות בחו"ל: אך ורק במדינות חוץ מאושרת , מדינה המדורגת (A-) ומעלה.
3. אין לפעול באופציות מעו"ף למעט רכישת אופציות מכר, במידה והדבר הוסדר מראש ועד 5% מנכסי הקופה.
4. ההשקעה בניירות ערך סחירים של תאגיד מסוים לא תעלה על 10% משווי נכסי הקופה, למעט תעודת סל, קרן נאמנות זרה או אג"ח מדינה.
5. הכספים לא יושקעו במוצר מובנה."
היתרון כמובן הוא שהרווחים פטורים ממס אך הם לא נזילים.
אני לא מציין את שם החברה בפומבי, אך מי שרוצה יכול לפנות אלי בפרטי (אין לי שום קשר לבית ההשקעות שמציע את השירות הזה ואני מניח שיש גם אחרים)