בגלל שהכסף מיועד לדירת מגורים (צורך בנזילות גבוהה), לתקופה קצרה (עד שנה) וההגדרה שלך היא לסיכון נמוך (ואני מבין זאת ותומך) - אכן השקעה באג"ח קונצרני בדירוג גבוה נכונה.
אך שים לב, כמו שאני חוזר ואומר, השקעה היום, בצפי לעליית ריבית בשוק, בניירות בתשואה נמוכה (פחות מ-5%, או אפילו 3% צמוד מדד) - ישנו חשש גדול לירידת ערך (מדובר באפשרות לירידת מחיר שוק של אחוזים בודדים ולא נפילה היסטרית, אך בכל זאת בגלל שמדובר בהשקעה שנחשבת לסולידית, הסיכון הזה מוציא את כל הכדאיות מימנה - למעט, כפי שגם כתבתי בעבר, במקרה כמו שלך).
במה להתמקד בהשקעה מסוג זה?
(1) לך על ניירות עם מח"מ קצר ואם אפשר יחס מח"מ לפדיון סופי שקרוב לאחד ככל הניתן.
מח"מ קצר מצמצם את הפגיעה בערך השוק של הנייר בעליית ריבית בשוק. יחס מח"מ לפדיון סופי (כלומר היחס שמתקבל מחלוקה של המח"מ [משך חיים ממוצע] לטווח הזמן עד למועד הפדיון הסופי) קרוב לאחד אומר כי הפדיון הסופי גם הוא אינו רחוק, כך שבמקרה הגרוע ביותר ניתן להמתין לפדיון (בהנחת תשלום) של הנייר ולהבטיח את נעילת התשואה - כלומר לבטל לחלוטין את הסיכון (שוב בהנחת תשלום!)
(2) לך על ניירות של חברות גדולות עם תזרים מזומנים ידוע שאין חשש ממשי לאי מימוש או קריסה.
נכון שדווקא המשבר הנוכחי הראה לנו כי אין כזה דבר אך עדיין ישנם חברות (לפחות בשוק הישראלי) שאתה יודע שגם במשבר לאבאמת נפגעות (ספקי תשתיות, מזון...).
(3) גוון ופזר
שוב בניגוד למה שאני מטיף לו ביום יום, נדרש משנה זהירות במקרה שלך. בסופו של דבר המטרה היא לא עשיית כסף אלא הבטחה של ערך הקרן. לכן רכוש מספר ניירות מסוג זה של חברות שונות. קשה לי להאמין כי יהיה לזה משמעות בסופו של דבר, אך בכל זאת הדבר גם אינו פוגע במקרה שלך.
(4) התמקד בניירות צמודי מדד
לאנשים יש נטייה להעדיף עוד אחוז תשואה רשומה מאשר לבטח את עצמם מפני הסכנה הגדולה ביותר - התפרצות אינפלציונית. אם כבר המטרה היא ביטוח אתה לא מכסה רק חלק מהאפשרויות אתה מכסה את כולם. הצמדה למדד היא כיסוי הכרחי במדינה כמו שלנו (למרות שאינני חושב שאנו צפויים למדד חריג).
לסיכום:
בסופו של דבר חשוב לזכור כי המטרה שלך היא שמירת ערך הכסף ולאבאמת עשיית רווח. שקול את כלל הנתונים, ייתכן כי תעדיף להשאיר גם חלק מהכסף בהפקדות בבנק (למרות הריבית הנמוכה) שכן אם תיקח נייר עם ריבית של 1-2% והריבית במשק תעלה אז כבר תיהיה עדיפות לפקדון.