אילן, לשתי שאלותיך...

שילוב ניירות

דבר ראשון אני הייתי משלב יותר מ-2-3% באג"ח בדירוג נמוך או כלל לא מדורגות.

אני מאמין כי במהלך השנה נראה עוד תיקון למעלה בעיקר מול אותם ניירות שנסקו חזק ונפלו בשבועות האחרונים.

נכון שתשואה של 4-5% על ניירות אילו הינה תשואה נמוכה אך כעת כאשר הן עומדות על 15-20% מדובר על תשואה עודפת לפי דעתי... בעיקר אם כן יש לך הבנה, יכולת וזמן להשקיע בקנייה, המתנה ומכירה.

בסכום של מליון ש"ח ניתן להקצות לדעתי 20-30% לעבר ניירות בתשואה טובה יותר (מול חברות שעתיד התשלומים בהם לשנה-שנתיים הקרובות טוב) ולהנות גם מבטחון יחסי לערך התיק וגם מתשואה עודפת על ההשקעה.

ההבדל בין תשואה ברוטו לנטו:

התשואה לפדיון מבוטאת כ"תשואה נטו לפדיון" כאשר היא מחושבת בגין תקבולים עתידיים אשר מנוכה מהם מס הכנסה. "תשואה ברוטו לפדיון" היא בגין התקבולים עתידיים לפני ניכוי מס הכנסה.

בגלל שבתיחלת השיחה ביננו חשבתי כי מטרת הפנייה שלך היא השקעה בראש שקט של סכום נוכחי והמתנה לפדיון, כניסה לנייר עם תשואה שלילית אינה כדאית (בכל מקרה, אך במיוחד בהנחת פדיון).

תשואה נטו, כמה אבסורד שזה נשמע, יכולה להגיע להיות שלילית בכל נייר (שארי בסופו של דבר הכל עניין של הצע וביקוש) אך היא הגיונית כאשר לוקחים בחשבון הצמדה למדד עם צפי למדד גבוה (באופן יחסי) וריבית נמוכה.

אם הריבית חסרת הסיכון היא 1% לתקופה X והזמן לפדיון בנייר הוא אותו X, כאשר הצפי לעליית המדד לאותה תקופה הוא לדוגמה 2% (וההשקעה חסרת סיכון!!!) אז יכול להתקבל תשואה שלילית של 1% באופן עקרוני... (כך שהתשואה הסופית על ההשקעה בסוף התקופה תיהיה זהה בשתי המסלולים).

בכל מקרה תמיד יש להסתכל על תשואה נטו! (תוך ידיעה שישנם אנשים שלא יודעים את זה ).