ציטוט פורסם במקור על ידי red-r
.............
לעצם העניין - כשאתה מסכן 1000 ש"ח כמו שסיכנתי באוכף ומקבל 1300 חזרה (אפילו 500 אם תרצה) זה לא כמו לסכן 10,000 ש"ח ולקבל עליהם 8% ואפילו אהיה לארג'ית איתך - 10% בחודש בשוקת.
לזה התכוונתי יחס סיכוי-סיכון.
גודל המחיקה בשוקת אינו פרופורציונלי לתקבול. באוכף - יש לך סיכוי טוב להרוויח תשואה הרבה יותר גבוהה באותו פרק זמן ולסכן עשירית ממה שאתה מסכן בשוקת.
.....
קודם תודה על הקומפלימנט

חסר פרמטר אחד חשוב במה שאת כותבת. אמנם באוכף, ניתן לקבל תשואה של 100% יחסית לסיכון המקסימלי. שזה ממש מעולה. אבל מה הסיכוי שזה יקרה?

חישובי הסיכוי הוא עניין מורכב מבחינה מתמטית. (למעשה מה שעשו B&S זה לקבוע מודל שאומר שהכל מגולם במחיר, ואז חישבו סיכוי לרווח יחסית לסיכון בקניית האופציה.)

אבל אפשר אינטואיטיבית להגיד, שאם מישהו פותח שוקת בתחילת חודש (ועזבי כרגע קרובים), הסיכוי שלו להרוויח גדול משמעתית מאשר מי שפותח אוכף.

ברור שאסטרטגיה אחת היא לא במקום השניה. לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה. אני בחרתי בשוקת כי טוב לי עם משהו שנותר רווח קטן בסיכוי הצלחה גבוה. ואת זה יש בשוקת ואין במקומות אחרים.

והכישלון שלי במאי, נובע אך ורק מנסיונות הגדלת רווח מטופשים. אין לזה קשר לשוקת עצמה. בשוקת סטטית שנפתחת בתחילת חודש ותו לא, קשה מאד לפספס.