נ.ב -

שמעתי במספר מקומות את התיאוריה הבאה:

בן דב מוציא מוסדיים וגופים/משקיעים גדולים מהנייר טרם הוצאת הודעה על הסדר חוב.

מעבר לכך שזו עברה פלילית (בהנחה שמבוצע), אני מתקשה להאמין כי תאוריה זו נכונה לאור הסיכון הגדול שיש בדבר באופן אישי לאדם שרכש את אחת החברות המובילות בשוק התקשורת.

כמו כן מדובר על עסקה אחת גדולה ומעותית (על סך 5 מליון ש"ח) ומספר של עסקאות שוק בערכים נמוכים באופן יחסי שלא מצדיקים התערבות מסוג זה עבור אף אחד מהנוגעים בעניין.

הוצאת שמועות מאין אילו דווקא יכולות ל"שרת" את החברה שהוספת מהנייר בשוק ומפחידה משקיעים קטנים.

אני לא רוצה ולא מעוניין להכנס לתחום אפור זה, נכון שהוא קיים, אך אם ניקח בחשבון בכל פעם התערבות פלילית מסוג זה בשוק ונגדיר את העוסקים בכך באופן כוללני כקבוצה של עבריינים - אז אין לנו מה לחפש בשוק ההון מלכתחילה - שכן אין לנו יכולת לנצח במשחק מכור.

אם כך פני הדברים באמת, או כך מאמין המשקיע, עדיף לו שלא להיות בשוק כלל. אני לעומת זאת לוקח בחשבון כי ישנם מקרים מסוג זה וכן אני מודע לכך שמפעם לפעם גם אני יכול ליפול... אך אני מכניס את זה לחישוב הכולל מול התיק והתשואה מימנו ולא מול נייר בודד.

אם הייתי חושב שכך פני הדברים בנייר - לא הייתי משקיע בו (ואכן יש ניירות שאני לא סומך על אמינות בעליהם ולכן אני מתרחק מהם).