לברון אני לא הקח את זה אישית, אבל...
מה לעשות שאני רק כחודשיים באתר... לעומת זאת עיון קצר בהמלצות שלי מהאתר הישן היה מעלה בדיוק את אותו הדבר - זה לא שאני מחכה שהשוק יגלה את הנייר, זה שהיה שינוי מעותי בסטאטוס של הנייר ששינה את יחס הסיכון/סיכוי שלו ולכן היה כדאי להזכירו שוב!
כהערות שוליים הציין שני דברים:
(1) אתה אומר:
זה לא שאני לא מסכים איתך, הדברים בהחלט נכונים, אך זו גם לא חוכמה להשקיע בנייר בעל סיכון מסויים ולהשוות אותו לעצמו כאשר הסיכון שמאחוריו פחת בצורה ניכרת.החוכמה האמיתית במציאת אגחים טוב היא לקרוא את המפה טרם השוק ..ולא לחכות שהשוק ימצא אותם עבורכם..
האם היית משקיע בנייר כאשר הוא היה מתחת ל-20 אגורות?
באותה תקופה, טרום כניסת בן דב לפרטנר הנייר של טאו נסחר באיזור זה ורק לאחריה זינק לאיזור ה-40 אגורות לאגרת.
למרות שלא היה שינוי מעותי בסטאטוס הנייר או החברה רק בסטאטוס השקעות הבעלים (וגם הם לא באופן ישיר לחברה המדוברת).
כעת כאשר הנייר עומד על איזור ה- 50 היה שינוי מעותי (הודעה על רכישה חוזרת) ולכן כן יש שינוי ביחס לנייר בהשוואה למצבו כאשר נסחר ב- 40 אגורות (ואני מזכיר כי אני כתבתי את הנושא הנוכחי כאשר התחילו העליות הנוכחיות ומחיר הקנייה היה ב- 45 אגורות בלבד - מיד נחזור לזה גם כן).
לכן נכון שמומץ לקרוא את השוק לפני המהלך אך חשוב להבין כי גם מועד הכניסה וגם הסטאטוס והצפי במועד הכניסה משפיעים על קבלת ההחלטה. לא בטוח שהשקעה במחיר של 40 אגורות בסטאטוס לא ידוע עדיפה על השקעה נוכחית במחיר של 50 אגורות כאשר עתיד הנייר ידוע יותר.
למעשה אני מעדיף להחליף בכל יום ובכל שעה הזדמנות להשקעה בנייר במצבו הנוכחי לעומת מצבו טרום ההודעה, ורק בגלל הוודאות שהיא יותרת לגבי רווח עתידי (לפחות בזמן הקצר).
דרך אגב - בתשובה לשאלה למעלה היא - כן, אני מדבר על נייר זה עוד מאז...
(2) ברצוני לוודא תמיד דיוק בפרטים ולכן השמח אם תדייק בהם!
מחיר הנייר בתחילת חודש פבואר היה 55 אגורות (גבוה אף ממחירו הנוכחי) ולאורך כל החודש מחירו היה גבוה יותר, עד לנגיעה במחיר של 65 אגורות (מחיר המשקף אז כמו היום את המחיר שווי ערך של הנייר לדעתי).
גם אני פרסמתי אז (נכון לא באתר זה) כתבה בנושא הנייר:
השקעות חדשות עם פוטנציאל רווח – המשך
למעשה אני די בטוח שסדרת הכתבות באותה תקופה היא שגרמה לאתר שחקן מעוף לפנות אלי... אבל נניח את זה בצד.
מחיר של 40 הינו המחיר של דצמבר שנה שעברה, כפי שתוכל לראות מהגרף הבא:
[attachment=0:3bg6m8z5]טאו אגח ב - גרף פרטים.png[/attachment:3bg6m8z5]
אז מה אנו רואים:
בכחול יש את נקודת הכניסה של בן דב לפרטנר (לדבר יש קשר עקיף בלבד שכן הדבר אינו קשור לטאו ישירות ומסתמך על באז ואפשרות תמיכה של הבעלים בחברה).
בצהוב ניתן לראות את נקודות הכניסה והיציאה בחודש פבואר כפי שפורסמו באתר הישן שלי. נקודת היציאה היתה 62 אגורות והתחילה כתגובה להתחלת הירידות בנייר לאחר נגיעתו במחיר של 65 אגורות.
בכתום (בצד הימני ביותר) ניתן לראות את נקודת הכניסה החדשה כפי שפורסמה תחת נושא זה רק לפני מספר ימים.
הקו האפור החזק (קו הייחוס) מציין את תחילת חודש פבואר - ניתן לראות כי מחיר הנייר עמד על איזור ה-50 אגורות לנייר (מעל מחירו הנוכחי!).
הקווים האפורים הדקים הם מה שאני מכנה הצלב. הצלב הוא משהו לא ידוע מראש אך והוא בר שינוי אך הוא מציין את "האיזור המת" של ההשקעה.
בגדול מי שמחזיק בנייר מחודש דצמבר ועד לפני מספר ימים אומנם ראה את הנייר עולה אך גם יורד ולכן הרווח שלו הוא אפס. בהחלט השקעה שאינה משתלמת במיוחד לאור הביצועים של ניירות בסיכון זהה מאותה הסכולה באותה התקופה.
לפיכך דווקא המתנה בחוץ, אפילו תחת ההנחה כי איזור הכניסה והיציאה הראשון לא בוצע על ידי המשקיע, עדיף (לפחות לדעתי) על המתנה, גם אם היא מייצגת רווח של 10% על מחיר הכנסיה כפי שצויין ע"י וזאת רק בגלל שאת הכסף של אותה השקעה היה יכול המשקיע לכוון להשקעה מניבה יותר.
אני מזכיר לכם כי בחודשיים הראשונים של השנה עדיין היו ניירות רבים שעלו 20 ואף 30 אחוז (ינואר-פבואר). וכפי שניתן לראות מההמלצות שפורסמו בחודש שלפני כניסתי לאתר שחקן מעוף ניתן היה להמשיך ולעשות רווח בניירות מסויימים גם לאחר מכן.
לשם דוגמה השקעה במנייה של חברת ב. יאיר (שפורסמה באותו השבוע) הניבה רווח ראשוני של 50% על מחצית ההשקעה ורווח של 150% על המחצית השנייה תוך שלושה שבועות. השקעה באג"ח שלאינטרקיור (למרות שהוא פחות סחיר ולכן ההשקעה בו קטנה) הניבה רווח של כמעט 50% באותה תקופה כאשר אני גם מכרתי מחצית מההשקעה במחיר שמשקף רווח של 60% ממחיר קנייה).
ההשקעה בטאו לתקופה של קצת פחות מחודש היתה יכולה להניב תשואה למשקיע על פי האסטרטגיה שפורטה כאן כ- 30% רווח. הרבה מעל הרווח הנוכחי של מי שהשקיע לכל התקופה...
לסיכום:
באמת שהמטרה שלי אינה לפגוע בכך או בכל אדם אחר, ואינני כותב את הדברים מתוך כוונה זו או דומה לה. אני פשוט מאמין כי אין פה עניין כלל לתהילה ואינני חושב כי כניסתי פגעה ב"תהילה" או בייחוס של כותבים אחרים (אם כן צר לי על כך).
אינני רוצה להיות האדם היחיד שכותב ומעלה לפורום, אני רוצה להמשיך לראות עוד ועוד אנשים, כמוך וכמוני, מצטרפים ותורמים את חלקם.
זה בסדר להעלות דעות אישיות ואף לסתור אותי, גם אני טועה (מפעם לפעם), אך אני לא הסבול רמזים או הגרר לקטרנות ולכן נניח לזה כאן...