שנית, כרגע אין שום מטבע בעולם שיכול ו/או מסוגל בטווח של השנים הקרובות להחליף את הדולר, מה שכנראה יהיה בשנים הבאות וזו כנראה הכוונה של ,הקובעים" זה מטבע עולמי או יותר נכון שער עולמי המתבסס על מספר מטבעות.
אנחנו לא טוענים שיש כרגע מטבע שיכול להחליף את הדולר אבל לצערי בטווח הארוך הסיכוי של הדולר להחזיק כמטבע מוביל ויציב הוא נמוך ,השיטה הכלכלית נכשלה תסתכל מה קורה מסביב לעולם (הפגנות).
לגבי מטבע עולמי לפי דעתי אין שום סיכוי שיהיה מטבע עולמי אחד זה יותר מידי מסובך ,אולי שער עולמי שהתבסס על מספר מטבעות.

שלישית, "אתם" המוני האזרחים בעולם לא "רוצים" , לא "צרכים" לחזור לעולם של תקן הזהב, תבדקו למה זה כל כך רע "לאזרח הפשוט" , זה פשוט אסון , ואת הרעיונות הללו של תקן הזהב מחדירים על גב המשבר הארוך משנת 2000 ועד היום.
אתה יודע למה אומרים שתקן הזהב הוא אסון ולמה ביטלו אותו ? בגלל המלחמות! בתקופת מלחמה הממשלה צריכה להוציא הרבה כסף וההכנסות של המדינה לא מספיקות אז לאן המדינה פונה ? למכונת ההדפסה ,בעצם בזמן מלחמה ערך הכסף של כולנו יורד.
ראה מה קרה במלחמת ויאטנם (בשנת 1959-1975) מלחמה כול כך ארוכה דורשת סכומי כסף אדירים וגם לממשלת ארצות הברית אין את היכולת להילחם כול כך הרבה זמן. אז מה קרה בעצם ? ארצות הברית הדפיסה כסף אבל לא היו לה את הביטחונות שנכתבו על השטרות של הכסף לדוגמה על כול 100 דולר היו לממשלת ארצות הברית בכספת 60 דולר בזהב. לכן בצעד שכנראה בזמנו היה נכון הנשיא ניקסון נאלץ לבטל את תקן הזהב.

"תקן הזהב" הוא לא אסון בעצם מה שהייתה יכול לקנות בתקופת תקן הזהב בדולר היום תוכל לקנות ב 5 דולר.
אז האם זה אומר שהעולם הפך לעשיר יותר ? לא פשוט הערך של הכסף ירד לדוגמה עם פעם יכולנו לקנות דירה ב 50,000 דולר היום אנחנו נצטרך 250,000 דולר. אתה לא מודד כסף בכסף (אתה לא לוקח 100 דולר ומודד אותם ב 100 דולר) אתה לוקח 100 דולר ובודק כמה 100 דולר היו יכולים לקנות לי X דברים עכשיו ולפני 50 שנה.
אל תתפלא שבקצב האינפלציה של מעל ל 3% בשנה למשך 50-100 ביל גייטס וורן באפט היו טריליונרים.

רמז, מספיק לראות ולהבין את הפריחה של האדם הפשוט.
אני לא רואה את הפריחה של האדם הפשוט ,אני רואה הפגנות מסביב לעולם בשל חוסר הצדק של הכלכלה הגלובלית.
היחידים שמתעשרים מכול המערכת הזאת הם האנשים ששולטים בה.