אני רוצה להסביר משהו לכול אותם אנשים שקוראים לזהב ולכסף בועה.

עד לפני המצאת השטר (נייר הכסף) הזהב והכסף במשך מאות שנים שמשו כמטבעות של ארצות ויש להן יתרון מרכזי אחד:
הם מוגבלים בכמות שלהם! אי אפשר ליצור מטבעות יותר מכמות הזהב והכסף שיש ברשות הממשלה.
היום הזהב והכסף משמשים עדין ככוח קניה בדיוק כמו הדולר והאירו וכול מטבע זר אחר ,נכון אתה לא הולך עם מטבע זהב לסופר לקנות חלב אבל לזהב ולכסף יש כוח קניה (בדיוק כמו מטבע אחר)

אחרי שהבנתם שזהב וכסף הם מטבעות והבנתם שיש לו יתרון מרכזי אחד והוא שהם מוגבלים בכמות אתם צריכים להבין שכול עוד ממשלות ברחבי העולם ימשיכו להדפיס כסף ולהוריד את ערך המטבעות (דולר אירו) כך אנשים ירוצו יותר לזהב ולכסף מכיוון שהם משמשים ככלי לגידור נגד האינפלציה. ולצערי ממשלות העולם ימשיכו להדפיס כסף מסיבה פשוטה אחת ,אין להם כסף להחזיר את החובות שלהם והאפשרות של חדלות פירעון יותר מידי כואבת עבורם.

מישהו שאל את עצמו למה אנחנו עדים לתקופה מדהימה של עליות בזהב ובכסף במשך למעלה מעשור ? אני מניח שלא
התשובה לכך היא שהכול יתחיל במשבר הדוט.קום בשנת 2000 שבו נמחק מהבורסות 7 טרליון דולר כתגובה הפדרל ריזרב הפציץ את השוק בכמות אדירה של דולרים כדי למנוע מהמשבר לגדול אתם מבינים מה קרה פה ? השוק נע תמיד בין עליות לירידות בתקווה למצוא את "הערך האמיתי" שלו הפדרל ריזרב עשה בדיוק את המעשה ההפוך במקום לתת לבועה להתפוגג ולשוק לחזור לרמות נורמליות הוא הפציץ את השווקים בדולרים ובכך מנע מהשוק לחזור "לערכו האמיתי". לצערי הדפוס הזה חוזר כבר למעלה מעשור יש משבר מדפיסים כסף שנכנס לתוך השוק והכסף מעלה את המדדים. מה שהפדרל עושה הוא מניפולציה הכי גדולה בהיסטוריה האנושית של הכסף (פונזי דג קטן במים לידם).

תגידו לי איזה מדינה נורמלית נותנת לחבורה של חזירי ממון לשלוט ולנהל להם את הכלכלה ? כמובן שארצות הברית הפדרל ריזרב הוא ההונאה הכי גדולה בהיסטוריה האנושית ,הוא בנק פרטי שנתנו לו את האפשרות לשלוט בנזילות הכסף והוא נשלט על ידי כמה מהמשפחות העשירות ביותר בארצות הברית.

לטווח הארוך הזהב והכסף הם ההשקעות הכי טובות שתוכלו לעשות וכול ירידה היא מתנה נפלאה.
והכי חשוב שתכניסו לראש שהזהב והכסף משמשים כמטבעות לכול דבר והערך שלהם נקבע בצורה הפוכה לדולר.
ותפסיקו לצרוח ולהגיד בועה ,בועה. הבועה היחידה היא הדולר וול-סטריט. שום דבר לא מקרי וכך גם לא העליה של הזהב והכסף משנת 2000 ארצות הברית ממשיכה להדפיס כסף וכנראה שזה ימשיך....