השער יכול לחזור, אך כמו שכתבתי בעבר בעתיד יהיה לו קשה יותר לעשות זאת בגלל הצפי בעליית ריבית (ועוד מדובר על אג,ח עם מח"מ ארוך - כך שההשפעה בו גדולה יותר).

"כל עוד למדת מהניסיון יצאת ברווח..." - אני תמיד אומר, שכר לימוד כל משקיע משלם בשלב כולשהו, בין אם בשוק ובין אם בקורס.

בהנחה כי את אכן מחפשת השקעה סולידית לטווח ארוך, הרחבה ומיצוע של ההשקעה שלך בנייר זה יכולה לשרת אותך בטווח הארוך, במיוחד אם תרצי לצאת ואת לא רוצה לממש הפסד. כמובן שאני תמיד מסתכל על חלופות וכן יש חלופות טובות יותר בשוק, אך הניירות שאני משקיע בהם בסיכון גבוה הרבה יותר...

כאשר קנית במחיר מסויים (עם תשואה מסויימת) והמתנת לפדיון את נעלת תשואה לפדיון והכל ידוע וקבוע (בהנחת תשלום). אך במידה ומחיר השוק משתנה והתשואה הרשומה משנה ביחד איתו, תנאי המשך הכדאיות שלך משתנים!

אני אתן דוגמה:

נגיד שקנית נייר שקלי שאינו נושא תשואה בערך רשום של 100 בתשלום חד פעמי בעוד שנתיים ושילמת אליו 90. הריבית שנעלת לתקופה של שנתיים הינה 5.4%.

כעת עברה שנה ומחיר האג"ח בשוק עלה ל- 97 אגורות, מה שמייצג תשואה של 3.1% בלבד!

נכון שאם תשאירי את ההשקעה שלך ולא תגעי בה התשואה השנתית האפקטיבית של ההשקעה שלך היא קבוע לאורך של שנתיים ועומדת על 5.4%, אך המשך ההשקעה בערך נוכחי יניב לך תשואה נמוכה יותר על הקרן לשנה קדימה.

ניתן לומר שעשית רווח הון נוסף, כך שבשנה הראשונה עשית תשואה של 7.8% על ההשקעה שלך.

יכול להיות שתשואה של 3.1% על השקעה אינה משתלמת לך עוד ולכן אם תמכרי את הקרן כעת תוכלי לקבל סכום גדול יותר ולהעביר אותו להשקעה אחרת שנושאת תשואה גבוהה יותר.

כמובן שלכל החישוב הזה צריך להכנסי שיקולי מס, ואז זה עוד מסתבך 0למרות שברווחים נמוכים ההשפעה נמוכה).

אני מצטער אם לא הכל מובן בצורה ברורה, אבל קשה להעביר את הכל רק באמצעות כתיבה בפורום בלבד...

אם נדרש חידוד את מוזמנת להעלות שאלה נוספת...

הציין כי בקורס האג"ח שעתיד להיות אני נוגע בתחום זה (כמו גם בתחומים רבים אחרים) בצורה רחבה ומלמד כיצד משקיע מתוחכם יכול לעשות בכך שימוש לגריפת רווח הוני נוסף...