שלום לכולם,
בעת שהכתיבות הקרובות ביותר שלי נמצאות ב – 1170 – 1020 הרשאתי לעצמי לא להיצמד יתר על המידה היום למסך, ומצאתי פנאי בקריאת הספר "תעתועי האקראיות, הופעתו של ברבור שחור בשוקי ההון (ובחיים)", ניסים ניקולס טאלב. ספר מעולה שאני ממליץ לכל סוחר, אבל מתוכו ארצה לצוטט משפט שאהבתי –
" שנאת סיכון, מגבירה את הרצון להשקיע במסלולים יציבים, המחביאים בתוכם אפשרות נדירה לתנודתיות חריפה – מה שנקרא לטאטא את האקראיות מתחת לשטיח".
קשה לי לתאר את המסחר באופציות כחסרת סיכון, אולם אני סבור שמרביתנו בפורום זה בחר באסטרטגיה זו כי היא מקרינה סיכון נמוך ביחס לאחיותיה. אך האם אנו כל פעם מחדש מתרצים לעצמנו סיבות מדוע הכתיבות שלנו רחוקות ובטוחות מספיק?
שימו לב לדוגמאות הבאות –
תאריך אחוז שינוי
21/09/2008 8.44%
23/11/2008 -6.57%
נחשו באיזה יום הם קרו?
נכון, יום ראשון של שבוע הפקיעה.
עכשיו השאלה האם השחקנים הגדולים בחודשים אלו שרדו?, אין ליבאמת מושג אבל מהגיון בריא אני מניח שלא מעט נמחקו. אך מה שיותר מעניין וחשוב הוא שבמידה ואנחנו היינו פועלים בתקופה זו כנראה, שמרביתנו לא היו שבים לכתוב בחודש הבא. ואולי אנחנו אכן כותבים בתקופה שכזו?!
שוב, אני לא מתיימר לדעת כיצד החודש יסתיים, ומדוע המדד לא מפסיק לעלות, כל שאני רוצה הוא להיות פה גם חודש הבא. אז האם להחזיק בשבוע פקיעה את קול 1170 כתוב (שערכו הבוקר עמד על 20 ₪) זה דבר נכון? כנראה שבמרבית החודשים כן אבל מספיק חודש אחד שנחווה תרחיש אקראי וקיצוני ונצטרך להחליף תחביב/מקצוע.
דילמה לא פשוטה :?:
המשך שבוע רגוע, ללא הפתעות מיותרות
ד.