ציטוט פורסם במקור על ידי sapunaro
נרשם בדיון כי "הכלל של "קידום נגד הכיוון" נראה כמו אחד מכללי הזהב שצריך יהיה למסגר (מקדמים קולים בעליות, ומקדמים פוטים בירידות)", וכולם הסכימו עימו.
מבקש לשאול למה הכוונה לקדם ?
לדוגמה - אם כתבתי CALL 1200, וקניתי 1210, והשוק עולה, למה הכוונה לקדם ?
א. האם עלי לכתוב / לקנות גבוה יותר (1210 / 1220), או נמוך יותר (1190 / 1200) ?
ב. האם מה שאני עושה בסעיף א' זה במקום הפוזיציה הישנה (לסגור את ה- 1200 / 1210), או בנוסף ?
אשמח לקבל תשובה, עם הסבר ללוגיקה שמאחוריה.
אני אסביר:

ביום ראשון, קרוב לוודאי שאנחנו צפויים לירידות (כנראה שחדות). מה שאומר שמחירי הפוטים יקפצו, ומחירי הקולים ישחטו. בוא נסתכל על הקולים. אנו נראה שקולים שמכרנו פעם איבדו את ערכם, וכבר אין טעם להחזיק אותם. הקולים הבאים שיש בהם "בשר" יהיו כנראה באזור ה 1140. זאת אומרת שביצוע קידום ביום של ירידות, יביא אותנו לאזורים די נמוכים. ואז כשיגיע התיקון (ותיקונים מגיעים), נמצא עצמנו פתאום מכורים ב 1140, קרובים לסטרייק, עם אופציות יקרות מאד.

אז מה עדיף לעשות? לסגור את הצד של הקולים ולא לפתוח אותו מחדש בירידות. יש כאן סיכון מסוג "אובדן רווח". כי יושבים בקולים על הגדר. ויכולים להפסיד המשך ירידות. אז כמו שחלקנו למד על בשרו במאי, סיכון מסוג "אובדן רווח" הוא טוב בהרבה מסיכון מסוג "קירוב מטופש, הרחקה עם הפסד אמיתי וכואב".

בצד של הפוטים, בדיוק הפוך. בירידות, זה הזמן לפתוח. יש הזדמנות לקבל מחירים מצויינים על פוטים סופר רחוקים.

פסיכולוגית, זה קשה לביצוע. ביום חמישי סגרתי די הרבה פוטים. השקעתי כסף והיתרה שלי ירדה. הפיתוי לקדם ולהכניס כסף חדש הוא גדול. מה עוד שבעליות קשה לדמיין ירידות ולהפך. יש פחד שהשוק יברח כאשר נמצאים על הגדר, כולם יחגגו חוץ ממי שבחוץ.