שלום לכולם,
כמו שכבר רובכם כתבתם, חודש שעבר השאיר גם עלי חותם גדול. תחושת הלחץ שחשתי במהלך סופי השבוע האדומים בארה"ב, גרמו לי להיזכר באופי ההשקעה שלי טרם ההתעסקות במסחר בנגזרים. על כף המאזנים מונח סכום לא קטן (בסדרי גודל שלי) שהרווחתי במהלך השנים, ואת חלקו בחרתי להקדיש למסחר באופציות.
אסטרטגית מכירת שוקת בתחילת דרכה פחות קסמה לי, בין היתר בגלל שציפיתי לתשואה גבוהה במסחר באופציות יותר מזו שהאחרונה יכולה לספק. אולם היתרון הגדול שבה, היא העבודה שכתיבה רחוקה דיו איננה דורשת בחירת כיוון ברורה.
אני לא יודע מי אתם כותבי פורום זה, או מה ניסיונכם. אני נמצא בשוק המניות לא מעט שנים, אך עד היום אינני מתיימר לדעת מה יקרה מחר ובטח לא מה יקרה בסוף החודש.
קודמים כבר ציינו שכל האפשרויות פתוחות, כפי שבחודש מאי גילנו את השפעתה המטאורית של סטיית התקן, החודש אנו יכולים לגלות דבר אחר. גם התקשורת מלבה את חוסר הוודאות ומתנהגת כמו רכבת הרים שיצאה משליטה בניסיון להסביר יום של עליות ולמחרת להסביר יום של ירידות.
חודש מאי הזכיר לי בצורה נחרצת, שמטרתנו פה היא להגן על כספנו, על הקרן הראשונית, ולא לנסות להתחרות על תשואה גובהה. אני מרגיש שלאחרונה מדיון מעמיק על שוקת קלאסית מתפתחת פה סוג של תחרות סמויה על תשואת ההשקעה, שגם אני חטאתי בה.
אני סבור שישנם רבים שקוראים את דברנו, ולאו דווקא מגיבים (שימו לב שאחוז התגובות בחודש מאי מהווה רק 3.5% מהצפיות בפורום זה). הבעיה מגיעה היא כשהם מנסים להתחקות אחר מעשינו בדיעבד ובוחרים לנסות לקטוף מרווחים דומים למתוארים כאן במרדף אחרי התשואה, ומוציאים עצמם מתקרבים יותר מן המומלץ למדד.
אני בחרתי את חודש שעבר לסגור בתחילת השבוע הפקיעה בהפסד ולשבת מהצד ולהתבונן. לפעמים השוק גדול עלינו, יכול להיות שאני פחדן ואחרים פה אמיצים ממני, אבל התוחלת נבחנת לאורך השנים. ההימורים שחלקכם לקחתם בימים האחרונים של החודש על מנת לא לסיים אותו בהפסד, יכול להיות שהיו מוצדקים וכנראה החודש הצליחו, מה שבטוח שרובם אינם קשורים לניהול שוקת כתובה. יש לזכור שאת אותם הימורים לקחתם אחרי שככל הנראה מוקדם יותר בחודש כבר הימרתם וקרבתם את הכתיבות יתר על המידה, במטרה להשיג תשואה גבוהה יותר.
לבסוף, אני ממליץ לכם להשקיע מעט מזמנכם בהתבוננות בהתנהגות המדד לאורך השנים האחרונות (ניתן להוריד מאתר הבורסה, ולדעתי חובה למי שעוסק באסטרטגיה זו) תגלו למצוא שהכול יכול לקרות.
ובנימה אופטימית זו, אני מחר לאחר שהמדד יתייצב מתכוון לפתוח את השוקת שלי: 15% מהמדד בצד של הפוטים תוך שימוש בעד 33% מהביטחונות ו – 11% מהמדד בצד של הקולים תוך שימוש ב – 50% מהביטחונות שלי. אחפש מרווחים של 30 ₪, ואיזו תשואה שאקבל אהיה מאושר.
שיהיה לנו חודש נפלא ומשמעם כאחד
ד.