מסקנות שלי עד כאן מניהול שוקת רחוקה:
ראשית , זהו כלי לימודי מהמעלה הראשונה להתנהלות בשוק האופציות, בתנאי שעומדים באופן דקדקני בכללי שחקן וללא כל התחשבות "בחסכון בעמלות" ונסיון להגדלת רווחים גרידית. הכוונה למכירת שוקת עם הגנות צמודות בלבד.
viewtopic.php?f=76&t=5243
הרווח יהיה בכפית וחשוב מכך גם ההפסד יהיה בכפית.
בפועל, לדעתי אין להתיחס אליה כאל אסטרטגיה שחייבים לנהל אותה כל חודש ובכל תנאי ולא משנה מה תנאי השוק, יש לנהל אותה בהתאם לתנאי השוק בלבד.
ניהול דקדקני שלה בהתאם לכללים מוביל בהכרח לכך כי לפחות שליש מהרווח ילך לעמלות , כך שכל הסיכון על המשקיע. ומצד שני בית ההשקעות יקבל בכל מצב שליש מהרווח ללא סיכון.
ועל כן כולם באופן טבעי מנסים להתגמש בכללים, לשנות אותם ולראות כיצד יחסכו בעמלות (פחות כתיבות, פחות הגנות, בלי הגנות , להתרחק פחות .....)
כמו כל דבר זה יכול להביא לרווח גדול יותר אבל מאידך להגדלת הסיכון והגדלת הפסדים.
אם ניהול השוקת הרחבה בחודש האחרון הצריך תיקונים ותזזתיות מרובה זה בלבד סימן מובהק, כי השוקת לא נכתבה כהלכה מבראשית וכי תנאי השוק לא התאימו לכתיבתה.
אני איני מתכוון לזנוח את השוקת הרחוקה, אלה להשתמש בה כעוד כלי מצויין לתנאי שוק מתאימים ולזמן הנכון בחודש לכתיבה שלה.(אין תחליף לכתיבה מרובה ומרוחקת ולחיסול יעיל שלה בעזרת הטאטא)
החודש שיניתי גישה לאור הנסיון שנצבר בחודשים אחרונים. במקום ללכת מבחוץ פנימה ואז לצמצם את המרחק לשם לכידת המדד לקראת הפקיעה.
התחלתי את החודש מבפנים החוצה ונראה לי כי בהמשך החודש אכתוב מבחוץ פנימה לאחר שתנאי השוק יתבהרו.
כל זאת בנסיון ללכוד את המדד החמקמק שמנסה תמיד לתעתע בנו ללא הרף.
אגב, בתקופה זאת נראה כי השווקים נמצאים על כדורים, המניה דפרסיה בעיצומה.
שמו לב כי השווקים לא מתרגשים מסתם חדשות טובות שזורמות כל הזמן אלה חוששים מידיעות/שמועות על תחילתה של קטסטרופות עתידיות. כל חשש כזה מפיל מיד את השווקים, זאת אומרת שהמשקעים כל הזמן נמצאים עם רגל אחת בכוננות בריחה.
השווקים עולים רק לאחר אזעקת הרגעה כל שהיא, כי בסופו של דבר אין תחליף להשקעות בסביבת ריבית נמוכה ולכסף הזול.