x

עמוד 4 מתוך 32 ראשוןראשון ... 2345614 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 316

נושא: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות

יש בזה משהו - החודש מתחיל עם סטיית תקן גבוה, ויש סיכוי שהיא תרד אז אולי דווקא החודש כדאי לפתוח את השוקת בהתחלה ?

[quote=מאיר טל]דמי כיס וחברים שלום,
    אל תשכח שחודש שעבר נפתח בלי הרבה "בשר" בגלל הסטיות נמוכות, והחודש יכול היות מצב
    הפוך -
    אם השווקים יירגעו סטיית התקן תרד.
    ומאידך יכול להיות ההיפך.
    מסקנה: כל תסריט אפשרי !!! מי שחשב שבשוקת רחבה הרווח נמוך אך בטוח, בא חודש מאי ולימד אותנו, שבשוקת רחבה אפשר "שנרוויח בכפיות אך ייתכן שנפסיד בדליים".
    ואם המשחק הוא סכום 0 , אז על כל 20 פעם שנרוויח 4% יבוא חודש אחד שנפסיד 80%.
    מסקנה- אין נוסחת קסם לנצח את השוק ואין מתנות חינם.
    לגבי חלקנו זה מה שיקרה ולגבי חלקנו לא...
    חומר לחמחשבה...
    ערב טוב
    מאיר טל

ציטוט פורסם במקור על ידי "דמי כיס":23n71i8r
    השאלה היא, מאיר, איך להמנע מזה שפתחת שוקת רחבה, כמו שעשיתי
    בתחילת החודש (1270-1040), מכרתי 1040 בגרושים, ופתאום מצאתי את עצמי מכור על אופציות של 500 ש"ח יחידה. זה הקטע המעצבן.
    [/quote:23n71i8r]
    תמיד נזכור את ספטמבר השחור

סטירה כל יום מצד אחר... אני אשכרה הרגשתי את זה כמו כאב פיזי ענק !
    אבל כמובן שלא התאפקתי היום ומכרתי קצת, אבל רחוק כל כך שאם הייתי שם שם את שולמית אלוני היא הייתה נראית טוב מאיפה שאני עומד...

אז זהו שלמדתי חבל על הזמן. נכון שניסיון שווה זהב וזה מה שקיבלתי במיוחד החודש הזה עם עשרות יחידות מכל צד וסטירה כל יום מצד אחר..... במצב כרגע לא נראה לי מתאים לעשות שוקת. השוק תנודתי מידי וגם לדעתי עיקר הכסף בא באמצע סוף החודש.
    היום התאפקתי ממש לא לעשות כלום - בשביל המנוחה והאיוורור, וגם בשביל התיכנון של החודש (שלא לדבר על כיבוי שריפות בעבודה).
    [/quote]

אני דווקא חושב שהיום בבוקר אחרי הפקיעה היתה הזדמנות למכור את שני הצדדים במחירים טובים. בסוף היום שני הצדדים ירדו. כל זאת בהנחה שהכתיבות מתחת ל-1000 או מעל 1200.
    מעניין מה יהיה ביום ראשון. הפעם זה מעניין ולא מפחיד כמו שהיה החודש, כי הסטיות הגבוהות איפשרו לי לכתוב מספיק רחוק ועדיין להשאיר רזרבות של בטחונות כדי לדלג ולהכפיל כמויות בלי הפסדים ובלי צורך בקירוב זריז ומסוכן של הצעד הנגדי.
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

ציטוט פורסם במקור על ידי hanan121
    אני החלטתי החודש לכתוב שוקת קטנה וזריזה - מין "סיירת שוקת":
    3 יחדות בלבד לכל כיוון במרחק 6 סטרייקים, חשופות.
    השיקול- במקום לקבל כ- 2000 ש"ח מכל כיוון עם עשרות יחידות כתובות וקנויות ומלחמות עולם לקנות ולכתוב, לעשות משהו קטן וזריז כשהרעיון הוא לשמור על רחק 6 סטרייקים. עלה 3 מרחיק 3 ומכפיל.לא מאמין שאצטרך לעשות זאת יותר מפעמיים.
    כתבית 3 קול 1170 ב-650 ליחידה. מקווה לפתוח פוט ביום א' בתנאים יותר נוחים.
    חנן אני לא מבין מה עומד מאחורי אסטרטגיה שכזו בתחילת חודש -
    מכיוון שהשוק תנודתי אתה תהיה עסוק בלהזיז את הסיירת מצד לצד ובעלות של עמלות
    כמובן שאסטרטגיה זו תהייה טובה לשבועות האחרונים של החודש - אני חושב שאאמץ אותה או בחודשים עם דשדוש (כמו שהיו לנו בעבר)
    באשר לשוקת פתחתי רגל קול 40% 1220/1240 עם תמורה של 80 שח
    את הפוט לא פתחתי -טעות לטעמי כי השוק יעלה ביום ראשון
    אבל החודש רק התחיל ויש עוד הרבה תנודות בדרך

ציטוט פורסם במקור על ידי Danielp
    ציטוט פורסם במקור על ידי hanan121
    אני החלטתי החודש לכתוב שוקת קטנה וזריזה - מין "סיירת שוקת":
    3 יחדות בלבד לכל כיוון במרחק 6 סטרייקים, חשופות.
    השיקול- במקום לקבל כ- 2000 ש"ח מכל כיוון עם עשרות יחידות כתובות וקנויות ומלחמות עולם לקנות ולכתוב, לעשות משהו קטן וזריז כשהרעיון הוא לשמור על רחק 6 סטרייקים. עלה 3 מרחיק 3 ומכפיל.לא מאמין שאצטרך לעשות זאת יותר מפעמיים.
    כתבית 3 קול 1170 ב-650 ליחידה. מקווה לפתוח פוט ביום א' בתנאים יותר נוחים.
    חנן אני לא מבין מה עומד מאחורי אסטרטגיה שכזו בתחילת חודש -
    מכיוון שהשוק תנודתי אתה תהיה עסוק בלהזיז את הסיירת מצד לצד ובעלות של עמלות
    כמובן שאסטרטגיה זו תהייה טובה לשבועות האחרונים של החודש - אני חושב שאאמץ אותה או בחודשים עם דשדוש (כמו שהיו לנו בעבר)
    באשר לשוקת פתחתי רגל קול 40% 1220/1240 עם תמורה של 80 שח
    את הפוט לא פתחתי -טעות לטעמי כי השוק יעלה ביום ראשון
    אבל החודש רק התחיל ויש עוד הרבה תנודות בדרך
    יכול להיות שאני טועה . גם יכול להיות שאין הבדל בין שוקת רגילה לזו. נראה לי שזו יותר קלה לניהול כי לי היא תהיה פחות לחוצה במקרה של שינוי חד בשל כמות היחידות.
    גם אני טעיתי שלא פתחתי הפוט כבר אתמול.וגם שלא קניתי הגנה לקול ב1240.
    אגב, חשבתי על שיכלול נוסף של האסטר'- אם אחרי פעמיים דילוג אני מגיע ל-1230, אזי אקנה הגנה ב-1230 ולא 1240 כפי שחשבתי בתחילה ואז למעשה אני סוגר את האסט ללא נזק.במונחי אתמול היה עולה לי 650 כל ההגנה- 1/3 מהכתיבה.
    ואם כתבתי ב-1250 או 1240 - נשארתי עם שוקת דיי בטוחה
    אני מניח שזה גם קל יותר בביטחונות.
    לגבי תנודתיות- או שסוגר הרגל המרוויחה או שלא נוגע בה ואז לא קורה מה שאמרת

שלום חנן.
    אני עשיתי בדומה אליך, כתבתי קולים חשופים בסטרייקים 1210, 1220, 1230 בכמויות שוות.
    קיבלתי עליהם מחירים טובים - 190, 140, 90 ש"ח בהתאם.
    השתמשתי במחצית הבטחונות, ואם ביום ראשון המדד יעלה, אני אעביר 1210 ל-1230 ואכפיל כמות. אם גם ביום שני נעלה - אני אעשה אתו הדבר ל-1220. כל זה בלי לפגוע כמעט ברווח של צד הקולים. עליה מתמשכת יותר ואני אתחיל להעביר גם 1230 ואצטרך לקנות גם הגנות רחוקות 1280 או משהו דומה כדי להקטין בטחונות. לדעתי לא אצטרך לדלג יותר מפעמיים, אבל גם אם אצטרך (ואאלץ לקנות הגנות), זה רק יוריד לי רווח של הצד הזה ולא יגרום נזקים. מה שהכי חשוב אני לא אצטרך לקרב פוטים, שיכול להיות מאוד מסוכן בשוק תנודתי כמו שחווינו החודש.
    עוד יתרון חשוב, בגלל שהכמות קטנה בהרבה, אני יכול לנייד את הפוזיציה די בקלות, בלי הפסדים גדולים בגלל עמלות וספרדים קניה-מכירה.

לגבי הפוזיציה שלך, אתה תצטרך לנייד אותה הרבה יותר ממני, ולדעתי היה כדי לפתוח אותה מהתחלה במרחק יותר גדול. מניסיון שלי כל פעם שאתה צריך לדלג, אתה מרוויח פחות מאשר אם מהתחלה היתה כותב יותר רחוק וכמות יותר גדולה.
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

שלום לכולם,
    חודש מאי למרות שהיתה ירידה רק של כ-6% מהפקיעה הקודמת, היה חודש רע לרובנו בכתיבת שוקת רחבה, בגלל התנודתיות ובשל העליה בסטיות התקן.
    כמובן שהפניקה לא תרמה, וגרמה לחלקנו לעשות הרבה שטויות , מה שעוד יותר השפיע על התוצאות.
    למזלנו לא קרו תסריטים של מפולת, לדוגמה אם כשהמדד היה ב-1090, היו רק עוד 2 ימי פאניקה של 3% בכל יום (ובמפולות ה-% יכולים להיות גבוהים בהרבה), או אז המדד היה מגיע ל-1025 עם סטיות תקן של 30-40% ואז אני לא רואה איך בכלל היינו יכולים לתקן, וכל אחד מאיתנו יכול היה להגיע להפסד המקסימלי של האסטרטגיה שלו.
    מה שאני רוצה להגיד שחודש כזה יכול לקחת רווחים של חודשים רבים ולאורך זמן בשוקת רחבה התוחלת לא חייבת להיות חיובית.
    אולי, וזו רק מחשבה, אם כבר יש מתח כה רב, לחצים ופאניקה - אז כדאי בשביל 10-20% רווח ולא בשביל אחוזים בודדים. כלומר אולי כדאי לכתוב שוקת לא כ"כ רחבה שתיתן 10-20% ובשביל רווח כזה שווה לקחת את הסיכון ואת כאב הראש.
    מה דעתכם?
    מאיר טל

יש מצב, אבל אולי רק בתחילת שבוע השלישי - אם זה חודש תנודתי המחירים עדיין יהיו גבוהים.

מסקנות שלי עד כאן מניהול שוקת רחוקה:

ראשית , זהו כלי לימודי מהמעלה הראשונה להתנהלות בשוק האופציות, בתנאי שעומדים באופן דקדקני בכללי שחקן וללא כל התחשבות "בחסכון בעמלות" ונסיון להגדלת רווחים גרידית. הכוונה למכירת שוקת עם הגנות צמודות בלבד.
    viewtopic.php?f=76&t=5243
    הרווח יהיה בכפית וחשוב מכך גם ההפסד יהיה בכפית.

בפועל, לדעתי אין להתיחס אליה כאל אסטרטגיה שחייבים לנהל אותה כל חודש ובכל תנאי ולא משנה מה תנאי השוק, יש לנהל אותה בהתאם לתנאי השוק בלבד.

ניהול דקדקני שלה בהתאם לכללים מוביל בהכרח לכך כי לפחות שליש מהרווח ילך לעמלות , כך שכל הסיכון על המשקיע. ומצד שני בית ההשקעות יקבל בכל מצב שליש מהרווח ללא סיכון.

ועל כן כולם באופן טבעי מנסים להתגמש בכללים, לשנות אותם ולראות כיצד יחסכו בעמלות (פחות כתיבות, פחות הגנות, בלי הגנות , להתרחק פחות .....)
    כמו כל דבר זה יכול להביא לרווח גדול יותר אבל מאידך להגדלת הסיכון והגדלת הפסדים.

אם ניהול השוקת הרחבה בחודש האחרון הצריך תיקונים ותזזתיות מרובה זה בלבד סימן מובהק, כי השוקת לא נכתבה כהלכה מבראשית וכי תנאי השוק לא התאימו לכתיבתה.

אני איני מתכוון לזנוח את השוקת הרחוקה, אלה להשתמש בה כעוד כלי מצויין לתנאי שוק מתאימים ולזמן הנכון בחודש לכתיבה שלה.(אין תחליף לכתיבה מרובה ומרוחקת ולחיסול יעיל שלה בעזרת הטאטא)

החודש שיניתי גישה לאור הנסיון שנצבר בחודשים אחרונים. במקום ללכת מבחוץ פנימה ואז לצמצם את המרחק לשם לכידת המדד לקראת הפקיעה.

התחלתי את החודש מבפנים החוצה ונראה לי כי בהמשך החודש אכתוב מבחוץ פנימה לאחר שתנאי השוק יתבהרו.
    כל זאת בנסיון ללכוד את המדד החמקמק שמנסה תמיד לתעתע בנו ללא הרף.

אגב, בתקופה זאת נראה כי השווקים נמצאים על כדורים, המניה דפרסיה בעיצומה.

שמו לב כי השווקים לא מתרגשים מסתם חדשות טובות שזורמות כל הזמן אלה חוששים מידיעות/שמועות על תחילתה של קטסטרופות עתידיות. כל חשש כזה מפיל מיד את השווקים, זאת אומרת שהמשקעים כל הזמן נמצאים עם רגל אחת בכוננות בריחה.

השווקים עולים רק לאחר אזעקת הרגעה כל שהיא, כי בסופו של דבר אין תחליף להשקעות בסביבת ריבית נמוכה ולכסף הזול.

שלום לכולם,

כמו שכבר רובכם כתבתם, חודש שעבר השאיר גם עלי חותם גדול. תחושת הלחץ שחשתי במהלך סופי השבוע האדומים בארה"ב, גרמו לי להיזכר באופי ההשקעה שלי טרם ההתעסקות במסחר בנגזרים. על כף המאזנים מונח סכום לא קטן (בסדרי גודל שלי) שהרווחתי במהלך השנים, ואת חלקו בחרתי להקדיש למסחר באופציות.

אסטרטגית מכירת שוקת בתחילת דרכה פחות קסמה לי, בין היתר בגלל שציפיתי לתשואה גבוהה במסחר באופציות יותר מזו שהאחרונה יכולה לספק. אולם היתרון הגדול שבה, היא העבודה שכתיבה רחוקה דיו איננה דורשת בחירת כיוון ברורה.
    אני לא יודע מי אתם כותבי פורום זה, או מה ניסיונכם. אני נמצא בשוק המניות לא מעט שנים, אך עד היום אינני מתיימר לדעת מה יקרה מחר ובטח לא מה יקרה בסוף החודש.
    קודמים כבר ציינו שכל האפשרויות פתוחות, כפי שבחודש מאי גילנו את השפעתה המטאורית של סטיית התקן, החודש אנו יכולים לגלות דבר אחר. גם התקשורת מלבה את חוסר הוודאות ומתנהגת כמו רכבת הרים שיצאה משליטה בניסיון להסביר יום של עליות ולמחרת להסביר יום של ירידות.

חודש מאי הזכיר לי בצורה נחרצת, שמטרתנו פה היא להגן על כספנו, על הקרן הראשונית, ולא לנסות להתחרות על תשואה גובהה. אני מרגיש שלאחרונה מדיון מעמיק על שוקת קלאסית מתפתחת פה סוג של תחרות סמויה על תשואת ההשקעה, שגם אני חטאתי בה.
    אני סבור שישנם רבים שקוראים את דברנו, ולאו דווקא מגיבים (שימו לב שאחוז התגובות בחודש מאי מהווה רק 3.5% מהצפיות בפורום זה). הבעיה מגיעה היא כשהם מנסים להתחקות אחר מעשינו בדיעבד ובוחרים לנסות לקטוף מרווחים דומים למתוארים כאן במרדף אחרי התשואה, ומוציאים עצמם מתקרבים יותר מן המומלץ למדד.
    אני בחרתי את חודש שעבר לסגור בתחילת השבוע הפקיעה בהפסד ולשבת מהצד ולהתבונן. לפעמים השוק גדול עלינו, יכול להיות שאני פחדן ואחרים פה אמיצים ממני, אבל התוחלת נבחנת לאורך השנים. ההימורים שחלקכם לקחתם בימים האחרונים של החודש על מנת לא לסיים אותו בהפסד, יכול להיות שהיו מוצדקים וכנראה החודש הצליחו, מה שבטוח שרובם אינם קשורים לניהול שוקת כתובה. יש לזכור שאת אותם הימורים לקחתם אחרי שככל הנראה מוקדם יותר בחודש כבר הימרתם וקרבתם את הכתיבות יתר על המידה, במטרה להשיג תשואה גבוהה יותר.
    לבסוף, אני ממליץ לכם להשקיע מעט מזמנכם בהתבוננות בהתנהגות המדד לאורך השנים האחרונות (ניתן להוריד מאתר הבורסה, ולדעתי חובה למי שעוסק באסטרטגיה זו) תגלו למצוא שהכול יכול לקרות.

ובנימה אופטימית זו, אני מחר לאחר שהמדד יתייצב מתכוון לפתוח את השוקת שלי: 15% מהמדד בצד של הפוטים תוך שימוש בעד 33% מהביטחונות ו – 11% מהמדד בצד של הקולים תוך שימוש ב – 50% מהביטחונות שלי. אחפש מרווחים של 30 ₪, ואיזו תשואה שאקבל אהיה מאושר.
    שיהיה לנו חודש נפלא ומשמעם כאחד
    ד.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות