הבדיקה הטובה ביותר לטעמי היא עפ"י הערכת שווי באמצעות היוון תזרים נקי לאחר הוצאות מימון, כלומר שימוש במחיר הון המשקף את הסיכון התפעולי ולאחר מכן הפחתת עודף התחייבויות פיננסיות, לקבלת שווי מניה של החברה או בפשטות שוויה של חברה שווה לתזרים המזומנים החופשי העתידי שלה - מהוון.
לכן אני בוחן זאת כאשר אני משקלל באופן גס את עדכון כמות הגז עפ"י המצגת של נובל ואת תוצאות הסקר הראשוני (אין פה המצאה של מספרים שכן הערכים ננקבו במפורש). ההתייחסות הנוספת היא כמובן לגורמי הסיכון בדמות איכות הגז והכמות הסופית שעלולה להשתנות לרעה כמו גם עלויות ההפקה הגבוהות תוצאה של עומק הקידוח הנדרש והלחצים הגבוהים ששוררים בעומק כזה. הסיכונים הרגולטוריים כבר מתעצבים לנגד איננו ומבחינת ישראמקו נראים כרגע פחות מטרידים ולבסוף חתימת חוזים ליצירת צבר הזמנות (פרמטר רב שנתי) שחוסר בהם עלול להוביא לעליית ההון הנדרש לפיתוח. כל גורמי הסיכון האלה מגולמים כמעט במחיר הנוכחי כאשר האוברשוט כלפי מעלה תוקן לאחרונה (לכאורה תיקון שהוא תוצאה של משבר האירו משולב עם חשש לגבי עלות ההקמה והפיתוח ובעצם שניהם נכללים באותם הסיכונים שהצגתי ומחזקים את עובדת גילומם של אותם גורמי הסיכון בנקודת הזמן הנוכחית). מדובר בסיכון גבוה ובעצם זה מה שהיינו מצפים ואפילו רוצים מחברה העוסקת בתחום בכדי להבטיח סיכוי לתשואה גבוהה.
לכן לאחר כל זה הייתי אומר שאם שווי השוק של ישראמקו כרגע משקף שווי של 4.5 מיליארד דולר אזי נראה שהיא נסחרת בדיסקאונט של כ-20 אגורות לפחות כלומר כ-65 אגורות למניה.

כמובן שכ"א יעשה את החושבים שלו באיזה שער ראוי להיכנס ומתי לקטוע הפסד, כמו כל מתכון חשוב המרכיב הסודי של כל אחד...

הערה - מדובר בדעתי האישית ולא המלצה