ציטוט פורסם במקור על ידי אייזק
במקרה של אישור ההסדר איך היית מעריך
את המחיר שאליו יתכנסו הסדרות? 50? 40?

חשוב להבדיל בין מחיר השוק בפרסום ההודעה לשווי האמיתי של הנייר לאחר ההמרה.

להודעות מסוג כזה יש נטייה להיות "מפחידות" ולגרום לירידות (למרות שכבר ראינו מקרים, בניירות קטנים, שבהם הציבור ייצר ביקוש ומחיר השוק עלה).

האם 40-50, הייתי אומר יותר לאיזור 60 ואולי מתקרב ל-50 מלמעלה. כמובן שזה תלוי גם במחיר הנייר לפני ההודעה.

ונכון שזו תיהיה הזדמנות טובה להיכנס לנייר וכי יש עדיפות ברורה לכניסה לאחר ירידות (אם יהיו) אך המשקיע היום משלם על הסבירות שההסדר לא יצא לפועל (זכור כי הבקשה להסדר באה מהמחזיקים בסדרה הארוכה, החברה עדיין טוענת שלא יהיה בעיה לשלם את החוב).

לדעתי מה שחשוב לזכור הוא השווי האמיתי של הנייר לאחר שהרוחות ירגעו.

בדיוק כפי שקרה באפריקה (למרות שלא באותו סדר גודל), מחיר השוק לאחר ההודעה הראשונית ירד ל-40. כבר אז פרסמתי כי השווי הראלי הוא 80-85 עבור מי שלא ימתין להסדר הסופי.

בנוסף לכך במקרה זה הדבר אינו יבוא כהפתעה ולכן אני מאמין כי הירידות יהיו מתונות אם בכלל (תלוי בפרק הזמן ובסמיכות הפרסומים - הסדר, תנאי ההסדר ותאריך הביצוע הסופי).

כמובן שהשווי הסופי תלוי בקופון שיינתן ובחלוקה.

אם נניח חלוקה שווה (כלומר כולם מקבלים שווה) בפריסה ארוכה יותר מזו הקיימת היום לכלל הסדרות ובקופון מעט יותר גדול: מחיר ההנפקה יהיה לפי 100, כאשר הריבית הנדרשת תצטרך להיות גבוהה יותר ולכן מחיר שוק יהיה בין 70 ל- 90 (תלוי בפריסה הסופית), אך גם זה לדעתי לא יהיה שווי הוגן מהיום הראשון ועדיין יהיה שווה החזקה.

אך את זה יש כבר לבחון לאחר מעשה...

הכוונה שלי היא כי בסדרות הקצרות, כך לפחות אני מאמין, נוצרה הזדמנות לרווח הוני נכבד בסיכון נמוך (וסבירות הפסד כמעט אפסית).