במידה והדחייה מאושרת אז השורה שתרשם תיהיה עבור הריבית בלבד ואם הפתיחה ביום האקס כבר יהיה את התיקון הטכני.
זאת מטרת הדחייה הרשמית - לשמור את הניירות סחירים בשוק!
אך חשוב לזכור כי עדיין מסגרת ההסדר (שבה כתוצאה מלחץ/בקשה של הסדרה הארוכה) יכול שלא להיות מאושר בסופו של דבר (גם בבית המשפט), בדיוק כפי שקרה שנה שעברה.
אני מאמין כי בכל מקרה במחיר נוכחי (של הסדרה הקצרה) יש פוטנציאל רווח בשני המקרים, בעוד בסדרה הארוכה יש פוטנציאל רווח רק במקרה של אישור:
במקרה של אישור
הסדרות יאוחדו לסדרה אחת כך שלכולם יהיו זכויות שווים. הסדרה הארוכה תעלה חזק (נסחרת ב50+) והסדרות הקצרות יעלו מעט (נסחרות ב-70+). תשואה ראלית של 5-10% בטווח הארוך ושל 10-15% בטווח הקצר לאחר ההמרה נשמע לי סביר. כמובן שאת החישוב המדוייק של הרווח ניתן לעשות רק אם יודעים את לוח הסילוקין החדש.
במקרה של דחייה
הסדרה הארוכה יכולה להיות סטטית או לרדת (כסנטמנט שלילי בתחילת הדרך). הסדרות הקצרות יתקנו חזרה למעלה (נסחרו סביב 95) כאשר בנוסף יבוצע תשלום בפפועל (אותו התשלום שנדחה לעת זו).
מה אני מאמין שיהיה
קשה לי להאמין כי יאושר ההסדר, החברה אומרת שאין בעיה לשלם את הסדרות ולכן מבחינתי יש יתרון לסדרות הקצרות (שכן כמו שכתבתי בעבר - לדעתי בכל זאת יכול להיות בעיה בהמשך הדרך).
המטרה - כניסה במחיר נוכחי ויציאה לאחר קבלת ההחלטה על ההסדר, בין אם מתקבל או שלא יהיה עלייה שאותה ננצל, אך לא נמתין לפדיון מלא!