אכן מוזר.
אני בודק מולם את הנושא שוב ואני אעדכן פה בפורום לגבי התוצאות.
אכן מוזר.
אני בודק מולם את הנושא שוב ואני אעדכן פה בפורום לגבי התוצאות.
זה לא מוזר בכלל.
גם אניבבינלאומי והבטחונות שלי זה כסף שסגור בפק"מ (אפילו אג"ח לא נחשב אצלהם).
אני בטוח שאפשר להתווכח איתם אבל זאת הבררית מחדל.
דרך אגב כמה אתה משלם לאופציה ?
עניתי לך בפרטי
פותחים חשבון נפרד לכתיבות מעוף. כסף (שהוא מסגרת בטחונות) לא נזילחד משמעית (אחרת איך ניתן להבטיח שלא תמשוך אותו או תקנה בסכום זה).כסף זה מופקד לאיזה שהו פקדון (שהוא משועבד לטובת הבנק,או לחלופין קונים איתו מקמ ומשעבדים). סכום שאתה משעבד הוא גובה מסגרת בטחונות (יש מינימום,בנק לא יקח ממך אלף שקל)
גם הבנק שלי (הפועלים) דורש שהכסף יופקד בפק"מ והוא משועבד לטובת הבטחונות, אני לא יכול לעשות עימו כלום. לא לפתוח את הפק"מ, לא להשתמש להשקעות וכמובן לא להעביר משם.....גובה הפטחונות כגובה הפק"מ.
זה מעניין מאוד.
לפי דעתי, וזה רק ניחוש שלי כי כרגע אני עובד דרך בית השקעות, זה מגביל מאוד את היכולות שלך.
אם רוצים לעשות אסטרטגיה ואין מספיק כסף לקנות את האופציות (לפני שמתחילים לכתוב), אז נכנסים לבעיות.
צריך לקנות בחלקים ואז לכתוב ואז שוב לקנות וכו'.
בקיצור, בלאגן.
היום, בבית השקעות, הכל מאוד פשוט. כל הכסף הנזיל (לא נכנס כרגע לחישובים של אחזקות בני"ע) נחשב לבטחונות ואתה יכול לקנות איתו אופציות/מניות ופשוט סכום הבטחונות מתעדכן.
משעבדים פיקדון על מנת להבטיח תשלום בעת הצורך ולכן לא ניתן להשתמש בו
לא סביר שכל הכסף נזיל. אם הכסף מיועד לבטחונות ועכשיו תקנה בכל הסכום ה"נזיל" אז מה משמעות הבטחונות?
אני מניח שאם זה מה שתעשה ותרד מרמת הבטחונות הנדרשת, בית ההשקעות ימכור לך את כל האופציות במחיר השוק בלי לשאול אותך כלל ו / או יקנה את כל הכתיבות בחזרה.
מתכון בטוח להפסד מכסימלי.
אני אתן לכם תרחיש שאולי יסביר למה אני מתכוון בבעיתיות:
נניח יש לכם 100 אש"ח.
אתם רוצים לפתוח אסטרטגיה כך שהסיכון/השקעה מקסימלית בה הוא 15% מסה"כ
הכסף שלכם, כלומר - 15 אש"ח.
רק אקדים ואומר שמבחינתי סיכון/השקעה = בטחונות פחות תקבולים.
עכשיו, האסט' שלכם מורכבת מקניות וכתיבות (כמובן...).
אתם כמובן צריכים להתחיל בקניות, כדי שלא תהיו חשופים וכו'.
במידה וכל ה - 100 אש"ח שלכם בפיקדון, אין לכם כסף לבצע את הקניות.
אז נאמר, נשים 85 אש"ח בפיקדון ו - 15 אש"ח בעו"ש.
מה קורה אם הקניות הם בסכום של 25 אש"ח באסט' שלכם ?
מאיפה תביאו עוד 10 אש"ח ?
תוציאו מהפיקדון ? זה בטח לוקח זמן + עמלות.
אז מה תעשו ?
תקנו ב - 15 אש"ח, ואחרי זה תכתבו בתקבול של, נגיד 25 אש"ח ואז יהיה לכם
בחשבון 10 אש"ח (10 = 25 + 15-) אז תקנו את שאר האופציות ב - 10 אש"ח ותכתבו את שאר האופציות ויהיה לכם תקבול כלשהו.
בקיצור, נראה לי מאוד מסובך העסק.
בנוסף, אני רשמתי קודם שהשקעה = בטחונות - תקבולים. לכן, מבחינתי, התקבולים משמשים כחלק אינטגרלי מהחשבון ויש לקחת אותם בחשבון של הבטחונות !!! (שחקן ציין זאת מספר פעמים).
אבל, התקבולים נכנסים לעו"ש - אז הבנק לא יחשב אותם לצורך הבטחונות ???
בקיצור, בלאגן. ואני לא מדבר על מצב שבו צריך לתקן ולשפץ והבטחונות גדלים ואז ההפרדה המבנית הזובאמת יכולה לשבש לך את הביצוע.
אני יכול לספר לך שאני עובד דרך בנקאגוד, והכסף נזיל לחלוטין. לא בפיקדון ולא בשום דבר. יושב בעו"ש.
יש לי נניח 100K שח בחשבון וגם המסגרת שלי לכתיבות שלי היא 100K שח.
נניח שביצעתי אסט' שדורשת בטחונות של 100K שח. (לדוגמא 100 שקתות עם הגנות צמודות).
לאחר ביצוע האסט' כנראה שיש לי יותר מ 100K בחשבון- בגלל התקבולים. נניח 105K.
הבנק לא מאפשר לי להשתמש באותם 5K כבטחונות לכתיבות נוספות, שכן המסגרת שלי לכתיבות מנוצלת עד תום. אבל אותם 5K יכולים לשמש אותי לקניית אופציות נוספות. אם קניתי אופציות בתוך מסגרת השוקת - הבטחונות שלי (לפחות באחד הצדדים - תלוי מה קניתי) כבר לא יהיו 100K, אלא סכום נמוך יותר, ואז "התפנו לי בטחונות לכתיבות נוספות"...
רוצה לומר שהמסגרת היא קבועה ונתונה והאחריות היא עליך לבצע אסט' שלא חורגות באף רגע מהמסגרת הזו.
מה שבטוח, אותם 100K שיש לי בעו"ש מאפשרים לי לעשות כל דבר שאני רוצה עם הכסף.