בס"ד

שלום וברכה לכולם.

אני חדש כאן, ותמיד עניין אותי כל המסחר במט"ח. החלטתי שאני משקיע קצת כסף בזה (באיזור ה-3 אלף ש"ח, לא משהו רציני), ונראה לאן זה יתגלגל, מה נלמד על הדרך, ואם כדאי יהיה להמשיך עם זה.

אך לפני שאני מתחיל, יש לי כמה שאלות אליכם:

1. החשבון שלי מתנהל בבנק הבינלאומי הראשון. ראיתי שיש לי את האופציה באתר של הבנילאומי אונליין לסחור במט"ח, למרות שהיא לא פעילה כרגע. (אני צריך להתקשר אליהם ולבקש שיאפשרו לי לסחור במט"ח דרך האינטרנט.) השאלה שלי היא כזאת: ראיתי שיש עוד הרבה דרכים לסחור במט"ח, מלבד אתר האינטרנט של הבנק שלי (דרך MetaTrader 4, יש גם את הממשק של Oanda, FXCM ועוד רבים אחרים) -- מה ההבדלים בינהם? מה עדיף ומדוע? והאם כל שיטות המסחר הללו מקושרות בינהן (היינו, כל העסקאות שמופעיות בממשק המסחר של שיטה אחת יופיעו גם בממשק של האחרת, כך שכל הקודם לבצע עסקה זוכה)?

2. האם ישנן עמלות שאני צריך לשלם? מה הן ומה גודלן?

3. נניח שיש לי שקלים בחשבון ואני מעוניין לקנות דולרים, וראיתי שמישהו מוכן למכור דולרים תמורת שקלים בסכום מסויים, והחלטתי לקנות את הכמות שהוא מציע, בתנאים שהוא מציע. תוך כמה זמן תתבצע העסקה? (הכוונה היא תוך כמה זמן הדולרים יעברו לחשבון שלי, והשקלים שלי לחשבון שלו)? במצב שבו שני הצדדים מסכימים על ביצוע עסקה מוסיימת, תוך כמה זמן היא מתבצעת בפועל? שניה? דקה? שעה?

אהמ... זהו זה, נכון לעכשיו... חח אני בטוח שלקראת ערב אני אחשוב על דברים נוספים ואטריד אתכם עם עוד כמה שאלות שטוטיות כאלו.

בברכה ובתודה על כל התמיכה והרצון הטוב לעזור,

אריה.