x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: צורך בהוצאת כסף בלתי צפויה מתיק נירות הערך - מה כדאי לעשות?

צורך בהוצאת כסף בלתי צפויה מתיק נירות הערך - מה כדאי לעשות?

שלום שחקן,
    שלום חברי האתר,

קודם כל, תודה שוב על האתר הנפלא, התמיכה והעזרה. פשוט כיף להיכנס לאתר כל פעם, לקרוא ולדבר עם כולכם.
    אני אודה לכל מי שיכול לתת חוות דעת לגבי השאלה הבאה:
    יש לי תיק ניירות ערך של 600K ש"ח. אני משקיע רק לטווח ארוך או בינוני (חודשים-שנים).
    נקראת בדרכי הזדמנות בלתי צפויה לקניית בית צמוד קרקע בשכונה טובה באזור המרכז (כרגע אני שוכר דירה) במחיר מצוין בעקבות ירושה. הורישו לי ול2 האחים שלי בית. אחים שלי לא מעוניינים בבית ואני יכול לקנות את החלק שלהם ולשדרג את איכות החיים שלי במעבר לבית עם גינה במחיר מעולה (שליש מהבית שייך לי ואחים שלי מבקשים סכום נמוך ממחיר השוק תמורת שני השלישים שלהם).
    ה"בעיה" היחידה שיש לי היא כמה כסף להוציא מהתיק ומאילו מניות או קרנות שאני מחזיק. אני צריך להוציא סכום של 300-400 אלף ש"ח בעוד כחודשיים (אולי אפילו קצת קודם).
    המניות שברשותי:
    מלאנוקס, פריגו, קומטאץ', ישראמקו (בערך 15K כ"א).
    ADBE, ALTR, DOX, WXS בערך 30-35K כ"א.
    3 מניות ביומד קטנות וזניחות עם 5-10K כ"א (שאני בהפסד בהן, מצטער שקניתי אותן ומחכה להזדמנות שיעלו קצת בכדי להיפטר מהן).
    שאר הכסף בקרנות שקליות ללא חשיפה למניות.
    בסך הכל אני מורווח יפה מאוד ברוב המניות וברווח יפה מאוד בקרנות השקליות.

אשמח לשמוע הצעות מאיפה כדאי להוציא כסף וכמה. המטרה שלי הייתה להשאר לטווח ארוך אך כעט אני צריך למכור לפחות חצי מהתיק.
    שחקן וחברים יקרים, אני מעריך מאוד את העצות שלכם ואודה לכל מי שיש לו עצה טובה!
    תודה רבה על העזרה!!!
    גל

Re: צורך בהוצאת כסף בלתי צפויה מתיק נירות הערך - מה כדאי לעשות?

לא יכול לייעץ לך אבל רק רוצה להזכיר לך שמדינת ישראל תהיה שותפה 20% לרווחים שלך. קח את זה בחשבון.

תודה gsk
    לקחתי את העניין הזה בחשבון

אם יש לך מניות שאתה מצטער על כך שרכשת אותן ואתה מחכה להזדמנות להיפטר מהן
    זו הזמנות היפטר מהן אומנם בהפסד אבל הוא יחסוך לך תשלום מס ממניות שתמכור ברווח

בקשר למניות אין לי עיצה פרט לעובדה שאתה יכול גם למכור חלק מהאחזקה בכל במניה
    וכך לשמור על אותו הפיזור.

בהצלחה
    Long

אם אתה מתלבט אז הפתרון הכי פשוט זה למכור אחוז מסויים מהמרכיב שבו אתה רוצה פחות חשיפה.
    אתה בעצמך כתבת שיש מרכיב בתיק שאתה מתחרט שקנית אותו אז תתחיל משם. זה שתחכה לא אומר שיעלה. זה יכול גם לרדת במיוחד בתקופה הנוכחית שכל השווקים נמצאים בתיקון מטה. זה קשור לניהול הסיכונים שאתה לוקח.

יש כאן הרבה יותר מאשר סתם החלטה מה למכור וכמה. להלן מספר פרמטרים שכדאי לשקללם:
    1. מהו שכ"ד שאתה משלם היום בגין קורת גג באזור ובמיקום שמהווים נקודת מפגש בין יכולתך או רצונך להוציא כסף לבין רצונותיך לגבי איכות הדיור, אל מול - 2. שכ"ד שניתן לקבל על אותו בית צמוד קרקע באם יושכר בשוק החופשי, והאם - 3. האם הפרשי שכ"ד מצדיקים בעיניך את השידרוג בתנאי הדיור שלך
    4. האם הסכום אותו אתה אמור למשוך מתיק ההשקעות הינו רק חלק מהנדרש לשלם לאחיך (כלומר ישנה גם לקיחת משכנתה) או שזו כל התמורה לאחיך, מכיוון שבאם זו כל התמורה, שווה לבדוק אפשרות למשכנתה.
    5. באם ההחלטה על הנזלת חלק מהתיק והוצאת הכסף הינה סופית ומוחלטת, רצוי לממש כך שתנצל את ההפסדים הצבורים כדי להקטין חבות מס מהניירות המורווחים, אך גם מאד רצוי לבחון הייטב את מה שיישאר בתיק לאחר מכן - מנקודת מבט של איזון בהשקעה, רמת הדלתא של כלל התיק, התאמת רמת הסיכון בתיק לרמת התנודתיות הנוכחית בשווקים, רמת הקורלציה בין הניירות השונים בתיק, ועוד.

לדעתי - את סעיפים 1-4 יכול כמעט כל אדם מהישוב, בעל ידע והבנה רגילים בכספים, לפתור בעצמו, אולם עבור סעיף 5 נדרשים מומחיות, ידע ונסיון רבים - על כן ראוי לדעתי להתייעץ בו עם מקצוען עם קבלות (מה לקוחותיו אומרים עליו) ועם רשיון (רצוי - ניהול תיקי השקעות אך המינימום זה יועץ השקעות מורשה).
    ועצה אחרונה - דלג על היועצים של הבנקים, לך ליועץ פרטי, שלם לו כסף וקבל ממנו חוו"ד איכותית שתהיה שווה זהב.

בברכה
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

תודה רבה על התגובות!
    נתתם לי עוד חומר למחשבה.

גיל, תודה על התגובה המפורטת!

אני אשמח אם לעוד חברים יש מה להגיד בנושא ואם למישהו יש גם המלצות ספציפיות יותר בנוגע למניות שבתיק (שחקן?).
    שיהיה שבוע מוצלח וירוק לכולם!

מאוד פשוט - תמכור את הכל.
    הבורסה לא תברח לך לשום מקום, וכך אם תהיינה ירידות, הרוחת, ואם לאו תמיד תוכל להצטרף. איני מוצא סיבה להיות בכח בבורסה ובפרט שציינת שאתה משקיע ולא סוחר מה שאומר שהרווח שלך על שנת 2009 נאה. לא תמיד חייבים להיות בתוך השוק.

לדעתי - אם אתה צופה רווחים טובים מהתיק מעל 5% בשנה - תשאיר אותו וקח הלוואה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות