נתחיל מ- tamim:

השוק נמצא במהלך תיקון או ירידה עקבית ולכן גם ניירות בעלי פוטנציאל נפגעים (כך זה שהציבור מושך כסף - זה מה שקורה במשברים).

כמו כן כמו שכתבתי, דווקא כניסה לאחר התשלום יכולה להיות כדאית יותר, אך קשה לדעת, ככל שהניירות מתרחקים מהפארי כך מצב המשקיע משתפר ליום של אחר - אבל לא נכנס לנקודה זו...

דבר נוסף, 10% היום זה לא משהו חריג ולכן למרות שזה לא הולך ברגל (כהגדרתך) זה גם לא יותר מדי אטרקטיבי, במיוחד בגלל הסיווג הבעייתי של הנייר והורדת הדירוג שלו (דבר שמוציע מהמסחר משקיעים מסויימים כולל חלק מהמוסדיים - על פי חוק).

ל - דנה 388:

פירוט רחב יותר על אג"ח ה' ניתן למצוא בחיפוש בנושא זה בעבר הקרוב, אבל למהן הסדר הטוב:

אג"ח ה' בעייתי מבחינתי בגלל שהוא ארוך מדי לחברה במצב שבה חברת דלק נדלן נמצאת.

זה לא אומר שלא כדאי להשקיע בנייר זה, אם החברה תתאושש הנייר יעשה את שלו (והרבה יותר מהניירות האחרים), אם הנייר תתמוטט כול בעלי החוב שווים ולכן גם השקעה זו טובה יותר מהשקעות בניירות האחרים של החברה (כאשר כולם מקבלים באופן שווה ההשקעה הטובה ביותר היא זו ששולם אליה אכי מעט).

אבל אני מאמין שהחברה תדשדש - תיהיה לה בעיה לצאת לגמרי מהמצב שלו נקלע (במיוחד בטווח הקצר [שנה קדימה]). באותו האופן אני לא חושב שהיא תגיע למצב של פירוק בטווח זמן זה ולכן בעוד השקעה בניירות הקצרים - אינם מספקים מספיק בשר והשקעה בנייר לטווח ארוך לא מנצל באופן מלא התאוששות אפשרית, הנייר שאני מדבר אליו (כה) יכול להנות משני העולמות 0שני הכיוונים) ועדיין להיות אטרקטיבי למשקיע מבחינת פוטנציאל הרווח שבו!.

המטרה היא להחזיק בנייר הזה עד לרווח הון של 20-30% ולמכור אותו בשוק ללא פרעון מוקדם, טווח הזמן הוא שנה וקצת קדימה (תשלום סופי של הסדרות הקצרות).

סביר להניח כי ניתן יהיה לקנות אותו במחיר שוק נמוך מזה של היום (וארי אנו במהלך של ירידות), אך באותה מידה של סבירות ניתן להגיד כי נראה את הנייר במחיר גבוה יותר ממחירו היום בשנה הקרובה ולכן אני כן תומך בו.