"כולל את הריבית עד היום אבל לא את הריבית של מחר..." - תפסיק לציין את המובן מאליו, ברגע התשלום מחיר הפארי ומחיר הנייר יורדים בהתאמה לריבית הצבורה בנייר במועד התשלום, כלומר מחיר הנייר ומחיר הפארי מתעדכנים כלפי מטה.

לפיכך בסיום אתה מחזיק נייר שמחיר השוק שלו ומחיר הפארי שלו נמוך יותר ביחס ליום האקס.

בגלל שאתה קונה את הנייר היום בשוק (ולפי המחירים שצויינו) אתה מקבל את מחצית ההשקעה שלך חזרה בתוספת הפרשים בין התשלום לפדיון פלוס ריבית על כלל הסכום, אבל בסיום אתה נשאר עם נייר, שכפי שאמרתי שווה פחות. לפיכך החישוב צריך להיות ביחס להשקעה הנותרת ויכולת צבירת ההון הנוסף.

דבר אחד אני הסכים איתך בסבירות גבוהה הניירות יזנקו (גם בגלל התשלום הקרוב וגם בגלל ההודעה האחרונה על מימוש נכסים של החברה - נסיון מכירת חברת החניונים).

ושוב אני חוזר לאותה נקודה - נניח את המקרה האופטימי ביותר, כל הסדרות מגיעות למחיר שמשקף תשואה של 6% (הריבית הנקובה על סדרה ד') איפה תעשה תשואת הון גדולה יותר?

נניח שמחר בבוקר סדרה ד' מגיעה למחיר הפארי, המחיר יעלה מ- 104 ל- 114, כלומר פחות מ-10%, אליעזר אני מקווה שאתה מבין כעת למה היתה הכוונה!

באותה מידה כאשר סדרה כה תעשה את אותו מהלך היא תעלה מ- 75 ל- 95-98 כך שלקחתי בחשבון שהיא שקלית ולכן קוזז המדד הצפוי. רווח ההון שלך יהיה לפיכך 26%!

כמובן שזה לא עומד לקרות מחר בבוקר, ובגלל התשלום הקרוב (שבו אתה כבר מקבל רווח הון ביחס לפדיון [לא לתשלום הריבית] ) החישוב הכולל צריך להיות קצת שונה (כפי שתואר במקור).

בכל מקרה אליעזר, קצת ענווה לא פגעה באף אחד...