הורדת הדירוג אינו מעותית מבחינתי, בכלל דירוג מסתמך בעיקר על נתוני עבר ולא על נתוני עתיד. הדירוג היה גבוה ביחס למדדים הפיננסים וחוסן החברה כפי שהם מיוצגים בסרגל, לפיכך ההורדה של הדירוג היתה צפויה ולדעתי כבר היתה משוכללת בפנים.
כמו שטענתי לאורך כל הדרך, הירידות האחרונות היו גם הם צפויות ולכן לאורך כל החודש חזרתי ואמרתי כי כניסה בשלב זה היתה לא כדאית (לגבי כלל השוק, בראיה רחבה).
לדעתי כניסה לטווח בינוני לאגחים של דלק נדלן תצדיק את עצמה, אך עדיין אני מאמין כי יש להמתין. הירידות עדיין לא הסתיימו והמתנה ובדיקה במהלך שבוע הבא כדאית.
בטווח הקצר ועד שנה (ואף יותר מכך) קשה לי להאמין כי לחברה יהיה בעיה לשלם ולעמוד בהתחיבויותיה. לטווח ארוך יותר (תשלום משמעותי ב-2012) יכול להיות בעיה בהנחה שהשוק לא יתקן חזרה או לחלופין לא יוזרם הון נוסף 0בין אם חיצוני, צזוכיות או הזרמה של תשובה). גם במקרה זה אני חושב כי החברה תוכיח עמידות, אך עדיין מוקדם בשביל לדעת.
בכל מקרה קנייה והחזקה לטווח זמן קצר כנראה תיהיה משתלמת למי שיצא מהנייר במטרה לגרוף רווח הון. סדרה כ"ה היא החביבה אלי אישית, כאשר סדרות ארוכות יותר עדיפות מבחינת פוטנציאל רווח.
ממשיכים לעקוב...