לי נראה שמוקדם לקפוץ למסקנה שהשוקת "פשטה רגל".
ראשית, היה חודש משוגע וקשה בכל מידה אובייקטיבית. בשל הקושי ובזכותו הזדמנה לנו הזדמנות ללמוד על מנת להתקדם קדימה- הפסדים יהיו!
ומי שלא מוכן לספוג הפסד מידי פעם, עדיף שלא ישחק את המשחק הזה.
הסוד הוא לדעת לצאת ממצבים קשים, לא להלחץ, ללא בטחון עצמי מופרז, לא להיות חמדנים מדי ולא לתת לפחד לשלוט.

טעויות עשיתי החודש והרבה- בעיקר הייתי חמדן וקירבתי את הרגליים קרוב מדי מוקדם מדי... מצבים שהכריחו אותי לרחיק ולהכפיל - לא רק שהפסדתיכמה אלפים בכל הרחקה אלא גם שילמתי עמלות בכמות שבודאי מממנות איזה מנהל בכיר. ההפסד הקטן שלי החודש הוא אך ורק נובע מהעמלות!ללא עמלות הייתי מסיים עם רוחח קטן, אבל עם רווח.
כבר דימיינתי מה אני קונה עם הרווח וכל קירוב נוסף הוסיף עוד פריט לרשימה- מכירים את המחשבה?

למדתי שלא להלחץ בשוק תנודתי- היו מספיק פעמים שרגל הוכפלה ויותר ביום וירדה ל 50% ביום שלמחרת- כל עוד רחוקים מהפקיעה יש זמן לתקן. לא חייבים להזיז מיידית (וזה יתרון גדול של שוקת, אין כאן פעולות שחייבים לבצע על בסיס שנית).
אני חושב בהחלט שרצוי לשלב אסטרטגיות נוספות במקביל- אם אנחנו בשוק תנודתי, יש אסטרטגיות לנצל את המצב.
אבל השוקת יכולה לתת בסיס טוב לכל שאר הפעילות.
ביוני הסטיות גבוהות זה אומר שיש בשר באופציות הרחוקות- אני גם לא חושב שזו בעיה להגן במרחק של שני סטרייקים ולהגדיל גם את התקבול וגם את הגמישות לפתוח את הרגל במידה והצורך מתעורר.

אני בהחלט צפה להתחיל לעבוד על יוני- מה שכן, אני חושב שאנוח מעט בסופ"ש...