ציטוט פורסם במקור על ידי gomer
הכל נכון וחשוב לשמור על הכללים, ואין ספק שהחודש התנודתיות והקפיצה בסטיות הסבה לרובנו נזק,
אך עם זאת - אני לא רואה איך עושים 5% (אחרי עמלות ומיסים כמובן) בחודש רגיל אם שומרים על 15% בפוטים.
סתם לדוגמא, 100K שח בטחונות, נניח שחצי מהתקבול מתקבל מרגל הפוט וחצי מהקול:
צריך להכניס 2500 שח מרגל הפוט. בניצול מלא של הבטחונות הדבר שקול ל100 כתיבות עם הגנה צמודה מכל צד כשהמרווח הוא לפחות 25 שח. (ובחישוב הזה לא הכנסתי עמלות ומיסים).
לא בדקתי את זה, אבל האם הפוטים ב980-970 נתנו הפרש כזה החודש? ואם כן, האם זה לא קרה רק כשהמדדים ירדו חזק וכבר לא היו 15% בין הכתיבה למדד הנוכחי?
מי שהיה מספיק חכם (ואני לא בניהם), ופתח ברגעי ההיסטריה, היה יכול לקבל הפרשים מצויינים במקומות האלו. למשל לפני שבועיים ומשהו, כאשר 1040 נגע ב 400 ש"ח ליחידה.

למעשה זו המסקנה העיקרית שלי לשוק תנודתי. לדעת לנצל הזדמנויות. לפתוח כאשר השוק בפאניקה לאחד הצדדים. אז אפשר לפתוח רחוק ובמחירים מצויינים.

למעשה הצלחתי ליישם את זה ביום חמישי, כאשר פתחתי 1030 מוגן 1020 עם הפרש מצויין של 60 ש"ח ליחידה. מי היה מאמין בחודשים הקודמים, ששבוע לפקיעה יהיה אפשר לקבל כזה הפרש במרחק של 70 נקודות מהסטרייק.