שימו לב - עדיין לא מדובר בהצעה מאושרת!!!

מאוד יכול להיות כי ההצעה לא תאושר באספה (כמו שההצעה הקודמת לא אושרה), אתם יכולים להבין מה יקרה לנייר במידה וזה יקרה!

הנקודה היא אחרת - אני מאמין כי לא כדאי כלל לאשר את ההצעה, התשלום הקרוב (כמעט) מובטח ול כן כבר ישולם מחצית מאותו סכום של ההצעה. לאחר מכן ישאר המשקיע עם 75% מהחוב ביד וסביר להניח כי ניתן יהיה למכור אותו בשוק (במידה וישולם התשלום) ולצאת עם ערך גבוה יותר מאשר ההצעה.

כמו כן, המחזיק (מדובר במחזיק קטן כן, משקיע פרטי לא מוסדי!), יכול לקחת סיכון ולהמשיך להחזיק בנייר כאילו כלום לא קרה ואז ... נו כבר פירטתי על זה...

במידה ולא ישולם ... גם על זה פירטתי...

הבעיה היחידה כעת היא מה יקרה אם לא יאושר - מחיר הנייר בשוק יכול לרדת (אפילו סביר שזה יקרה), אז אולי יהיה נקודה טובה יותר להכנס.

בנוגע למה שנכתב על שתי האגורות - נכון שהתשואה נראת גבוה על ההשקעה (300% - לא רע), אך זה רק על 3% מההשקעה הנוכחית, לפיכך במידה ויאושר אתה יוצא עם רווח על ההשקעה של כ- 10% כאשר את ההשקעה שלך אתה מקבל מייד במסגרת ההסדר.

במקביל אתה מסכן סכום מלא במידה ולא יאושר ותיהיה ירידה במחיר השוק - ואז הנייר יכול להחתך ביותר מ-10% מההשקעה הראשונית!

אני לא אומר שזו לא השקעה טובה, או כי הסיכון עולה על הסיכוי - פשוט שצריך להבין את הסיכון!

אני תומך בהחזקה בנייר זה עוד ממחיר של 40...

מי שמחזיק ממחיר זה יכול להשתמש באסטרטגיה הבאה:

מכירה של מחצית , במידה ויאושר, עדיין יהנה מתשואה נוספת, במידה ולא יאושר וירד ניתן להחזיר את ההשקעה לאחר התשלום (אם יבוצע), אם תיהיה בעיה בתשלום - אז מרבית הקרן (ההשקעה) שלנו בחוץ!

מי ששוקל להיכנס: שידע את הסיכונים!

וכמובן להמשיך לעקוב - נקודת כניסה טובה יכולה להיות אם ההצעה לא תאושר ומחיר הנייר ירד (גם אז לא למהר - יכולים להיות כמה ימים של ירידות). אם יאושר - מאוד יכול להיות כי יהיה מי שימכור את הנייר במחיר נמוך (2-3 אגורות) לאחר התשלום הראשוני והתיקון הטכני, ואז ניתן להנות מהתשלום האחרון (8.5 אגורות) בהשקעה לשנה!