שלום black,
אז כך - לנאמן אין "אחריות" אך כן חובת מעקב ודיווח, ביכולתו לזמן את הנציגות ולדרוש הסברים מהחברה.רציתי לשאול האם לנאמן של האגח יש איזה שהוא מעמד ביחס לפרעון או במילים אחרות האם מוטלת עליו אחריות לפחות לכנס את מחזיקי האגח באם קיים חשש לאי תשלום במועד הקרוב?
לכן בזמנו התייחסתי לכתוב ע"י אותו נציג כסוג של "כיסוי תחת" בנוגע לדברו כי האספה מפוזרת בעקבות אותו מכתב מדובר. הוא בעצם מעביר אחריות לבעלים... כמובן שהדבר סבוך יותר...
אכן אני מאמין כי יש תשובה יותר מפורטת, אך קשה לכתוב הכל במקום אחד, להעביר את התורה על רגל אחת, כמו שנאמר, זה דבר לא בריא - לא למורה ולא לתלמיד....בתשובתך אתה רומז על תשובה מפורטת יותר וכנראה גם מורכבת יותר באשר למועד הנכון להשקעה באגח
כאשר שוקלים באם להשקיע לני או אחרי התשלום. ברצוני לשאול באם קיימת מסגרת בה ניתן להשכיל יותר
בענין זה כמובן גם תורת תשלום (קורס לימודי אגח או מסגרת אחרת)...
אני מאמין כי יש לסווג כל השקעה - סוג ההשקעה ויש לסווג כל משקיע - סוג המשקיע. יש להתחשב בהסטרטגיית ההשקעה, מטרתה, הציפויות של המשקיע ויכולת הספיגה שלו.
כאשר לוקחים כל אחד מאותם גורמים בחשבון ניתן להתאים את ההשקעה למשקיע - ולא להפך. אני חושב שזה מייטבי, שכן יש השקעות שלא מתאימות לאופי ש להמשקיע - מה שיכול בהמשך הדרך לגרור טעות ו/או כשלון (שלא לומר פחדלהמשך הדרך...).
כמו שאני תמיד נוהג לומר - לימוד והעמקת הידע הפיננסי הוא באחריותו של כל אדם בעידן בו אנו חיים...
כן יש מסגרות רבות, פורמליות וא-פורמליות. מרבית המידע מצוי ברשת ובספרות, כך שניתן להגיע לכול גם לבד, יש הרבה קורסים שמעוברים ע,י גופים שונים (חלקם נוגעים גם בנושאים אילו) ויש סמינרים, ימי עיון והרצאות בנושא...
בעתיד הקרוב גם יהיה קורס אגחים בהנחייתי מבית "שחקן מעוף" וכן אנו ניגע גם בנקודות אילו ובנקודת ההשקפה שלי אליהם...