פורסם במקור על ידי
elicom
הכל מתיחס לאופציות המעו"ף
שאלה 1:
האם מומלץ לעבוד עם אסטרטגיות ללא הגנות - דוגמה שוקת גדולה אוכפים בלי הגנות וכ'...
לא
שאלה 2:
כמה כסף צריך לשאוף להרויח בחודש מתוך 100,000 ש"ח ולא להיות חזיר. ככול שאני ירצה להרויח יותר כך אני מסכן יותר. אני מאמין שזה משהו שמקבלים איזון תוך כדי ניסיון.
אבל כמה בערך משקיע מתחיל,בינוני,מתקדם צריך לשאוף לרווח מ100,000 ש"ח בלי להיות חזיר?
אם סך הכסף שמיועד לפעילות באופציות = 100,000 ש"ח, אזי שני שליש זו רזרבה למקרי חירום (תנועות חדות ורציפות של המדד לכיוון אחד), ושליש, קרי 30-35K לפעילות.
תשואה סבירה (ברמת סיכון הגיונית) אמורה להיות כ- 10% לחודש. ז"א באזור 3000 ש"ח.
בחישוב כולל , תשואה על כל הכסף שמשתתף כ- 3% בחודש.
כמו כן, מתוך אותם 100,000 אפשר "להשכיב" 50-60K באפיקים מאד סולידיים ונזילים, כאלו אשר בית ההשקעות יחשיב לך 90% מהם או יותר, כבטחונות, ובאותו זמן לקבל עוד טיפה תשואה עליהם (3-5% בשנה), או לרכוש איתם תעודת סל מעו"ף (לא שורט, ולא ממונף), אותה בית ההשקעות אמור להחשיב במלואה כבטחונות, אך מנגד אתה חשוף לנכס הבסיס (לטוב ולרע)
אם אפשר לקבל כמה טיפים להצלחה במסחר באופציות, לא נדושים שרשומים בכל אתר אם יש לך מניסיונך האישי.
בלי קשר לדברים הרשומים באתרים השונים, הטיפים הטובים ביותר שאוכל לתת לך הינם (לפי סדר כרונולוגי):
1. ללמוד בצורה מסודרת.
2. לפעול לפחות חודשיים "על יבש" , סימולטור.
3. ללמוד שוב לאחר שהתנסית בסימולטור.
4. להתחיל לבחור באסטרטגיות סולידיות (שוקת רחבה מאד + מוגנת), לפחות מספר חודשים.
5. להתחיל לסחור על עשירית מהכסף שתכננת לסחור עימו (כלומר ניצול של 3000 ש"ח בטחונות), ומדי חודש להגדיל פעילות ב- 30% (חודש ראשון 3000, שני 4000, שלישי 5000, רביעי 6500 וכו'), עד שתגיע לפעילות של 30-35K.
בברכה