שאלה מצויינת, אם אני מבין את שאלתך, הינך מתכוון לאיתותי קניה למניות שמידי פעם אני מראה כאן.

לגבי קניה בפריצת רמת התנגדות
התנאים לכניסה הם היווצרות מגמה ראשית ומשנית עולות.

לגבי קניה בתיקון טכני ו/או הגעה לאזור תמיכה:התנאים לכניסה הם רק כאשר המגמה המשנית מוגדרת כמגמת עליה.
הכניסה תתבצע על אזור התמיכה או אזור תיקון 2/3 למהלך המגמתי הקודם.

נקודה חשובה שיש לתת עליה את הדעת היא היחס בין הסיכוי לסיכון בכל עסקה ועסקה. אם אנחנו מוכנים לסכן פחות ממה שאנחנו מוכנים להרוויח- האיתות הוא רלוונטי. אם אנחנו מוכנים לסכן יותר בשביל להרוויח פחות האיתות לא כל כך בריא לחשבון המסחר שלנו.

אני בוחר את אסטרטגית הקניה על אזור תיקון 2/3 מכיוון שניתן למקם הוראת קטיעת הפסד בחלק התחתון של הקטע שעובר כרגע תיקון טכני ומנגד הוראת לקיחת רווח ברמת השיא של אותו החלק. ככה נהיה מוכנים להרוויח הרבה יותר ולסכן מעט יותר. ראה תרשים מצורף

הסבר לתרשים:

הסבר: בתרחיש א' ב' ג' מדובר באותה המניה. המניה עולה משער 100 ש"ח לשער 200 ש"ח. לאחר מכן המניה מתקנת כלפי מטה.
בכל התרחישים פקודת קטיעת ההפסד ממוקמת באזור 100 ש"ח ופקודת לקיחת הרווח ממוקמת ב 200 ש"ח. ההבדל בין התרחישים הוא רק בנקודת הקניה. 1/3 תיקון 2/3 תיקון ו 1/2 תיקון.

תרחיש א עדיף על פני ב ו ג מכיוון שאנחנו מוכנים לסכן 38 ש"ח בשביל להרוויח 62 ש"ח. במקרה זה נצטרך להיות צודקים פחות מ 50% מהפעמים.