שלום,

תודה על התגובה, אבל לא ממש הארת את מסכי. אני מניח שחלק מזה מפני שלא הבהרתי את עצמי מספיק.

נתחיל מהתחלה:
אני מחזיק כמות קטנה יחסית של אגח יח אותה קניתי לפני לא הרבה זמן בדיוק כדי לעשות 10-15% בחצי שנה אולי קצת יותר.

השאלות שלי הן:
אני אמור לקבל את חמשת המרכיבים הבאים:
מזומן, אגח כה', אגח כו',מניות אפריקה, מניות [BstockB='611012'] אפריקה נכסים [/BstockB] ומניות אפי פיתוח. מה שמענין אותי זה עלות המימוש התיאורטית של החבילה.
למזומן: אין עלות.
לאגחים: קל לחשב, עלות מכירה רגיל .
כנ"ל גם מניות [BstockB='611012'] אפריקה נכסים [/BstockB] והשקעות.
נעלם מבחינתי העלות להיפטר מאפי פיתוח. (אני עובד דרך בית השקעות לא בנק)
האם יש עוד משהו חבוי? למעט המחיר של הנירות אחרי ההסדר?
----
הענין שאין אפשרות למכור חלק מהמניות אחרי ההסדר, זה לא ידעתי. האם תוכל לפרט? אילו מניות? כמה זמן?

---
מה מסגרת הזמן שאתה מעריך שיקח להסדר להיות מאושר וממומש? האם חצי שנה זה ראלי? נמוך? גבוה?
---
אם פרק הזמן של חצי שנה הוא באמת ראלי, (גם 8 חודשים), תשואה של 10-15% לא נשמעת כל כך רע. גם 10% אני לוקח. אתה רואה המון אפשרויות בימנו לתשואה כזו או דומה לה (באגח)?

לפי הבנתי את המצב, התמחור הנמוך של האגחים של אפריקה הם בעיקר בגלל חוסר ידיעה לפרק הזמן עד להסדר ולא בגלל הסכנה.

לכן מבחינתי, במקרה הגרוע אקבל את הכסף שלי תוך שנה והוא יהיה ב 8% (לקחתי תרחיש פחות טוב מאשר מה שציינת) ריבית שקלית שנתית. ממש לא נורא. במקרה הטוב אקבל אותו אחרי חצי שנה בתשואה שנתית של 30% (15% לחצי שנה), וגם זה לא נורא בכלל, למעשה די נחמד.

אשמח לשמוע עוד בנושא,

סופש נעים

אלעד