תשואה 10: לא תשואה ולא עשר- גלובס 02.04.10
לא רק מצבה של מפלגת העבודה אינו מזהיר, גם מצבה של חברת תשואה 10 ( 9.1 -1.09% )
, הנמצאת בשליטת מנכ"ל המפלגה שירי ויצמן, בכי רע. החברה סיימה את 2009 בהפסד של 33 מיליון שקל, ורואי החשבון שלה הצמידו לראשונה הערת "עסק חי" לדו"חותיה, עם ספקות משמעותיים לגבי המשך קיומה.
בחודש מאי נדרשת החברה לשלם 11.2 מיליון שקל למחזיקי האג"ח, ועוד 2.3 מיליון שקל בחודש נובמבר. בסיכום 2010 צריכה תשואה 10 לשלם לבנקים ולמחזיקי האג"ח 46 מיליון שקל, ועבור חברת נדל"ן קטנה עם חשיפה גדולה למזרח אירופה, שם מרבית הפרויקטים תקועים, מדובר באתגר גדול.
החברה צברה גירעון של 19 מיליון שקל בהון העצמי, ותזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת של 15 מיליון שקל. כדי לעמוד בהתחייבויותיה בזמן, פועלת כעת תשואה 10 למימוש נכסים. "אני כמעט משוכנע שאני צריך לשמור על השם שלי ולעשות מה שצריך כדי לשלם", אמר ויצמן באסיפת האג"ח האחרונה.
עם הכנסות של 1.1 מיליון שקל ב-2009, לחברה לא נותרה ברירה אלא לממש ומהר. בחודשים האחרונים מכרה מספר נכסים בבאר שבע והשתמשה בחלק מהתמורה להחזר חובות לבנקים. ואולם, לאחר שחתמה בנובמבר האחרון על הסכם למכירת חניון, נאלצה להכיר בהפסד מירידת ערך בגובה של 2.8 מיליון שקל, ולאחר שמכרה נכס ששימש כסניף של בנקלאומי הכירה בהפסד של 1.8 מיליון שקל.
דבר רואי החשבון: "אין בידי החברה מקורות תזרימיים זמינים מספקים לצורך עמידה בהוצאותיה ופירעון התחייבויותיה השוטפות, לרבות תשלום קרן וריבית לבעלי האג"ח בחודש מאי. קיימים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כ'עסק חי' בעתיד הנראה לעין