שיטת Kagi היא שיטה עתיקה שהומצאה לפני כ-140 שנים ביפן ונועדה במקור לעקוב אחר תנועת המסחר באורז.
השיטה אינה מתחשבת בזמן אלא בתנודה ובכך היא שונה מגרף נרות יפאניים או גרף בארים (קווים).
את השיטה התחלתי להפיץ בארץ, דרך הסקירות השבועיות אותן אני כותב באתר שלי, כבר לפני שנה על מדד ת"א 25 לטווח ארוך ובעזרתה ניתן היה להרויח מאות נקודות מדד הן בעת המשבר בירידה מרמת ה-1000 לרמת 600 והן בראלי שבא אחריו מרמת 680 ועד היום עם תשואה כוללת של כ-70% (כולל מעבר לשורט ברמת 1100 שהניבה הפסד של 2.5%). כל מהלך תנועת המדד דרך השיטה מתעודת בסקירות.
לאחרונה הוספתי למעקב לפי השיטה גם את מדד הבנקים וגם את מדד ת"א 75
את השיטה אני מפעיל לטווחים ארוכים ולכן אני מפעיל אותה על גרף שבועי. בגרף שבועי נקיטת פעולה יכולה להתרחש רק לקראת סיום השבוע לפי שער סגירה (הפעולה תינקט סמוך לקביעת שער הסגירה קרי בשעה 16.00 של יום המסחר האחרון בשבוע). בכל שבוע מעדכנים את רמת הסטופלוס וזאת במידה והייתה תנועה ששינתה את רמת הסטופלוס במדד.
באותה מידה ניתן להפעיל את השיטה לטווחים קצרים (ימים עד שבועות) על גרף יומי כאשר נקיטת הפעולה אם נדרשת היא רק לקראת סיום המסחר עבור יום המסחר שלמחרת. מכיוון שיש לי שיטות מסחר אחרות לטווחים קצרים (שיטת השפל/סיכון) אינני פועל לפי שיטת ה-Kagi על מסחר לטווחים קצרים
כיצד משתנה רמת הסטופלוס או מתי עוברים מלונג לשורט וההיפך תוכלו לקרוא בקישור הבא
http://www.investopedia.com/articles...kagi_chart.asp
חג שמח
ג'קי