לשחקן וחברי האתר שלום
מה דעתכם על המדד בכותרת,האם לאור הביצועים שלו בתקופה האחרונה כדי להכנס ולרכוש מדד זה?
תודה
לשחקן וחברי האתר שלום
מה דעתכם על המדד בכותרת,האם לאור הביצועים שלו בתקופה האחרונה כדי להכנס ולרכוש מדד זה?
תודה
למה לא לקנות תא 100 ?
לתל דיב 20 ביצועים טובים יותר היסטורית
באמת ? לאיזה טווח בדיוק ? שנה? שנתיים ? גם אם התשובה היא כן ובשנה אחרונה הוא לכן הציג ביצועים טובים מת"א 100 אי אפשר להשוות אותו לתא 100,כי תל דיב קיים פחות מ4 שנים.פורסם במקור על ידי buri01
גם כך חברות בתל דיב מחייבת חברות ב 100 אז תיקח 100 (גם פיזור גדול יותר),ואם אתה מעדיף מדד קטן אז קח מעוף(שהוא כשליש מתל דיב לדעתי).
בקיצור, אפשרי אבל לא הייתי אומר שיש כאן תגלית (כמובן זו דעתי)
הסיבה להשקיע במדד התלדיב היא שסטטיסטית, בארה"ב מניות המחלקות דיבידנדים מכות את מדד היחס.
אני אישית מחזיק בתלדיב 20.
...
אני לא מצליח לראות את העדיפות על פני ת"א 100. נכון הסטטיסטיקה שציינת בנוגע
למניות המחלקות דיבידנד בארה"ב אך בארה"ב הסקר נעשה עפ"י רף דיבידנד מסויים
ואילו בארץ על עצם חילוקו. המחלקים הגדולים מלכתחילה לרוב במצב עדיף ולכן יציגו תשואה עדיפה והיות ובישראל מי שאינו מספיק "טוב" נפלט החוצה מהמדד המיון הזה כבר נעשה עבורנו. מכיוון שהפיזור בת"א 100 רחב יותר זה לבדו מגדיל את האטרקטיביות מה גם שהיסטורית הפערים זניחים יחסית.
למדד דיבידנדים בארץ או בחו"ל יש יתרון משמעותי ביציאה ממשבר, כיוון שהוא אינדיקציה טובה (גם אם לא מדוייקת) לחברות שבאופן ממוצע יש להם רווחים שביחס למחיר המניה הם גבוהים.
למה ביציאה ממשבר? זה מדד שהרי מאגד לתוכו חברות שהמצב הפונדמנטלי שלהן טוב הן מבחינת רווח/הפסד והן מבחינה תזרימית (שוב, ישנם חריגים, אבל המדד ממצע חברות רבות ולכן החריגים מעודנים), אחרי תום המשבר יש רבים המחפשים מניות כאלה בנרות, כדי להחזיק ניירות מתומחרים בחסר בגלל הסנטימנט השלילי ששלט בשוק עד כה, הדיבידנד קושר את הנייר למצב הריאלי של החברה שזה דבר שלא קיים במניות חסרות דיבידנד (מאחר שהנפקות חוזרות אינן תדירות).
למעשה מדד דיבידנדים בגלל הקשירה החזקה שהוא עושה בין מחירי המניות למצב הריאלי של החברות הוא בפועל אחד הצורות הבודדות להשקיע במניות בצורה פונדמנטאלית (פרט לבעלי האופק הארוך במיוחד, כמו באפט - שעדיין מופסד על העשור האחרון).
מה שכן, אנחנו כבר הרבה אחרי תום המשבר, אז זכור את זה למשבר הבא. מדד הדיבידנדים יהיה רלוונטי כששוב יהיה פער בין הפונדמנטלי לתמחור (מכפילים כאלה ואחרים), עד אז בחר מדדים חזקים טכנית, כי לאופק השקעה קצר/בינוני המאפיין את האתר הזה, זה יהיה הקריטריון הטוב ביותר.