x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: סקירה של עוגן נדל"ן

סקירה של עוגן נדל"ן

החברה, עוגן נדל"ן מניב בע"מ, עוסקת בייזום, פיתוח, בניה ורכישה של מבני משרדים ומבנים מסחריים והשכרתם על ידה כנכסים מניבים. עוגן נדל"ן אינה מפתחת קרקע על מנת למוכרה לאחרים ופעולת הייזום והפיתוח נעשית ע"י החברה עבור עצמה בלבד, על מנת להשכיר את הנכסים לאחרים.
    עוגן נדל"ן רואה בפעילות הבנייה (ופיתוח המקרקעין) והשכרה, פעילות אחת שמטרתה היא אחת - השכרת מבנים לשם הפקת הכנסות מדמי שכירות.

נתונים פיננסים:
    מכפיל רווח: 1.9 לאחר ניכוי רווחי הון ושערוכים 3.6
    מכפיל הון: 0.58
    הון עצמי למאזן: 0.41
    יחס שוטף: 1.7
    תשואה על הון עצמי: 30.2%

המניה נמצאת כרגע רחוק מעיני הציבור ולכן מתומחרת בחסר.
    לשם השוואה להלן נתוני חברת גב ים:
    מכפיל רווח: 8.2
    מכפיל הון: 1.1
    הון עצמי למאזן: 0.35
    יחס שוטף: 1.7
    תשואה על הון עצמי: 7.9%

אין שום סיבה לחברת נדלן מניב טובה יציבה ורווחית הפועלת בישראל להיסחר בשווי שוק המשקף מכפיל רווח והון נמוכים כל כך.

אני מחזיק במניה.

Re: סקירה של עוגן נדל"ן

אין סיבה או יש סיבה ממש לא מעניינת מה שכן מעניין אותי מניה עם כאלה מחזורים נשמעת לי כהרצה

סורי

צודק לגבי המחזורים. מה שמעניין אותי זה למה היא נסחרת כל כך נמוך כאשר יש לה נתונים טובים, אולי אני מפספס משהו.

אני אישית לא מכיר את החברה ומצטרף לדעתו של חברי לגבי סקירתה של חברה בעלת מחזור מסחר כה נמוך, הדבר כרוך בהגברת הסיכון בצורה ניכרת מה שהופך את ההשקעה ללא כדאית כאשר נבחנת באמצעות סיכוי/סיכון, המבחן היחידי לעניות דעתי שכל כניסה לפוזיציה מבלי להתחשב בו כמוה כהימור.
    לשאלתך, מכפיל רווח נמוך הוא לרוב תוצאה של חוסר יעילות של החברה, כלומר חוסר יכולת החברה לתרגם הרווח לצמיחה. מכאן שגם אם למראית עין החברה "זולה" במונחי מכפיל זה כלל לא המצב. יש לבחון אלמנטים נוספים ובעיקר את התשואה על ההון במקרים בו המכפיל נמוך באופן מחשיד.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות