x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: שאלה לשחקן מעוף

שאלה לשחקן מעוף

שלום,

איך משקיעים בנפט (חבית נפט, לא חברות שמחפשות נפט או משהו בסגנון) שלא דרך תעודות סל?

ולגבי תעודות הסל של הנפט - האם הן בטוחות ואמינות? אני קצת חוששת מהן כי אני גם לא רואה קורלציה של 1:1 בין עליות/ירידות במחיר חבית נפט ובמחיר התעודות (בהתחשב בדולר) וגם מדיי פעם אני קוראת שאין להן בטחונות וגם היה את המקרה עם תעודת השורט של הנדלן שעשתה טעויות, לכן אני חוששת מתעודות הסל. מה אתה אומר?

Re: שאלה לשחקן מעוף

מה שאמרת נכון מאוד לגבי תעודות הסל שנסחרות בתל אביב , כי למרות שתעודות הסל אמורות להסחר כנגזרת של נכס הבסיס , מכיוון שהסחירות בהן נמוכה הן לא תמיד משקפות את נכס הבסיס .
    יש תעודות סל בארה"ב שנכס הבסיס שלהן הוא נפט , והסחירות שם מן הסתם הרבה יותר גבוהה מה שגורם לשער תעודת הסל לשקף במדוייק את נכס הבסיס .
    1 - תעודת סל נפט - סימול DXO
    2 - תעודת סל נוספת אגרסיבית יותר - סימול OIL

תודה

מה זאת אומרת אגרסיבית יותר?

האם אתה חושב שהתעודות האלה בטוחות (לא ימתוטטו פתאום, בלי קשר למחיר הנפט אלא התמוטטות בשל חוסר בטחונות למשל, וישאירו את המשקיעים בלי כספם)?

אגרסיבית יותר - מגיבה בשינויים קיצוניים יותר בתגובה לתנודות נכס הבסיס .

2 התעודות שציינתי נסחרות בבורסת הפסיפיק בסן בפרנסיסקו , ששם נסחרות רוב תעודות הסל בארה"ב . לא ידוע לי על מקרה של תעודת סל שקרסה "נעלמה עם הכסף" , אולם במקרה קיצוני המנפיק יכול לבצע פרעון מיידי של הנייר , ובמקרה כזה את תקבלי את ערך תעודת הסל באותו היום , אבל שוב זה רק על הנייר , ולא זכור לי מקרה כזה שארע בעבר .

תודה

ברור לי שאגריסבית מגיבה יותר בקיצוניות לשינויים, אבל למה? קראתי את התיאור שלה ולא רשום שהיא ממנופת (נגיד כמו נדלן פי 2) או משהו כזה, אז מאיפה באה "האגרסיביות" שלה?

בנוסחא שלה מעורב מרכיב אופציות גבוה יותר ולכן היא אגרסיבית יותר.
    זה לא דומה לתעודה המתחייבת על יחס מדוייק אך הקורלציה היא גבוהה
    יותר וכמובן כך גם הסיכון.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות