ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
ארז, בוקר טוב,

העלתה נושא שמאוד מעניין אותי, ובחודשים האחרונים אני עוקב אחרי "התנהגות" האוכפים ושובר את הראש כיצד הכי טוב לנהל אותם במצבי שוק שונים.

ראשית , נראה לי כי הדרך הכי טובה להתנהל אם אוכף כתוב, זה ליצור מצב/תנאים שמחייבים אותנו להזיז אותו כמה שפחות.

על כן בדוגמא שנתת נראה לי אכן כי כדאי בתחילת החודש עם כתיבתו על הסטרייק . לרכוש 2 הגנות האחד במרחק 4 סטרייקים והשני במרחק 5 סטרייקים.

לדעתי הפעולה הראשונה שיש לבצע הינה עם הגעת המדד להגנה ראשונה. במצב זה אותה הגנה ערכה יהיה מקסמאלי מבלי לשלם על אף נקודת מדד.

במצב זה יש לרכוש חזרה את חלק האוכף שגדל ולמכור כנגדו 2 יחידות מקו ההגנה הראשון.

בצורה כזו נשאר עם יחידה אחת כתובה על הסטרייק אליו הגענו וכן הגנה צמודה.

במידה והמדד יעמוד על קו ההגנה השני. יש למכור אותה ולרכוש כנגדה 2 יחידות הגנה במרחק 4/5 סטרייקים מהסטרייק הכתוב.

לדעתי כך משיגים איזון בין הצורך והיכולת שלא להזיז את האוכף הכתוב ומצד שני לממן את התזוזה בהגנות שרכשנו בתחילת החודש.

בנוסף כרגע הכתיבה תהיה על הסטרייק לאחר תנועה משמעותית של 4/5 סטרייקים ואז הסבירות לשחיקה עולה היות ודרוש תיקון /דישדוש לשם שחיקת אותה רגל אוכף כתובה.

בדוגמא של החודש האחרון בהתייחסות לרגל הקול, כתיבת אוכף על 1160 קניית הגנה 1 קול 1200 1 קול 1210.

כאשר המדד התייצב מעל 1200 מכירת 2 יחידות קול 1200 ורכישת 1 יחידה קול 1160.

לאחר שהמשיך לעלות מכירת קול 1210 ורכישת הגנות בקול 1250+קול 1240.

המשך פעולה כאשר המדד יגיע ל- 1240 או בהתקרבות לפקיעה על פי הנסיבות.

לו המדד היה נעצר לפני 1210 ומתקן למטה היה נותר לנו קול 1 כתוב ב- 1200 וקול 1 הגנה ב- 1210.

לא הבנתי רק את החלק האחרון "לאחר שהמשיך לעלות מכירת קול 1210 ורכישת הגנות בקול 1250+קול 1240" - אתה מוכר את קול 1210 רק פעם אחת ? או פעמיים ? כי הרי בשלב זה יש לך אותו קנוי פעם אחת.
אם הכוונה למכור אותו פעמיים , אז הבנתי , אתה נשאר עם קול 1210 כתוב ושני הגנות ב 1240 ו 1250. ואז אתה בעצם חוזר למצב התחלתי.

בכול מקרה אהבתי את הרעיון. אם הבנתי אותך נכון , אז השימוש בשני הגנות במרחק סטרייק נותן לך טווח קטן שבו אתה יכול לחכות ולראות לאן "נושבת הרוח" ואז להמשיך בהתאם.

חסר לי רק הניהול של הצד השני , במקרה זה איך ומתי אתה מקרב את הפוטים ?
אתה חושב שתוכל לנהל את זה חודש הבא כחלק מהניסוי שלנו ?

תבדוק גם בפרטי , שלחתי לך משהוא.
תודה.