x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: אז זה כנראה גל ירוק...

אז זה כנראה גל ירוק...

השאלה הקודמת שלי
    "תיקון עמוק או גל ירוק" לפני מספר ימים
    לא זכתה למענה.
    התשובה כנראה מגיעה מוול סטריט
    הולך להיות כאן גל ירוק חזק...

Re: אז זה כנראה גל ירוק...

בכדי להתייחס כמו שצריך לנקודה שהעלית יש להבין שבעצם המשבר מתנהל אפילו באופן די צפוי. נקודת שיא המשבר נעמדה בין נובמבר למרץ. מניות הפיננסיים הגדולות ביותר הגיבו ראשונות ובעזרת המדיניות המוניטורית המצמצמת מטעם הבנקים המרכזיים התחילו ראלי שהסתיים רק בסביבות יולי כאשר כל אותה עת בנקים קטנים שייצגו חוסר איתנות פיננסית בולטת והלימות הון אפסית נסגרים. במקביל נקטו ובעצם עדיין נוקטים הממשלים במדיניות פיסקאלית מרחיבה שמטרתה לממן את אשר צריכת השוק החופשי הפסיקה לממן.
    באותו זמן ראינו איך בתי השקעות שגיבו את בועת הנדל"ן האמריקאי באג"חים ב"דירוג גבוה" ושווי ראלי אפסי נמחקו ואילו חברות שנעו מכח האינרציה של הפריחה הכלכלית בחוסר יעילות משווע פשטו רגל ואחרות נאלצו להתייעל תוך פיטורים מאסיביים ששלחו את שוק העבודה האמריקאי לפאזה חדשה ובמקביל שלחו אדוות תואמות בכל רחבי הגלובוס, ציפיה להתאוששות בת-קיימא תלוייה ישירות בהתאוששות שוק העבודה אך זה כאינדיקטור מאחר אינו צפוי להפגין שיפור (על אף נתוני המאקרו האחרונים) מהותי בקרוב ואתייחס לכך שוב בהמשך.
    בכל מקרה, שוקי ההון בכלל עקבו אחרי הפיננסיים בראלי עד אוגוסט אפילו עד תמחור יתר ( שכן טבעי שיווצר Overshoot בראלי כזה) כאשר תכלית הראלי היא ציפיה להתאוששות במובן העסקי וחזרה לרווחיות בחברות השונות ואכן בא הרבעון השלישי ומדיווחי החברות ראינו שכל חברה שהציגה התייעלות (המוצגת היטב בנתוני התשואה על ההון) וע"י כך תוצאות משופרות לשניתן לצפות בעת משבר (מה שנקרא "היכתה את תחזיות האנליסטים"...) עברה תיקון זעום והמשיכה בעליות לאחר שלדעת המשקיעים הצדיקה את האמון שניתן בה בראלי שבין מרץ לאוגוסט לעומתן חברות שהמשיכו להראות תוצאות חלשות (למשל עקב קושי לעמוד במינוף האדיר שלקחו עקב הערכה לא נכונה של שולי הרווח שכן לא ציפו לירידת מחירים משברית שכזאת) תיקנו באופן בולט יותר ודישדשו אל תוך הרבעון הרביעי.
    בכל אותה העת אין כלל ציפייה לשיפור בשוק העבודה שכן ברור שהחברות לא ישובו להעסיק באופן מאסיבי לפני התייעלות, חזרה לרווח וצורך להרחיבו שהוא זה שגורר צורך בתוספת כח אדם.
    ברבעון הרביעי ראינו שתוצאות הדוחות ממשיכות להיות טובות אך לדבר כבר אין השפעה על שוקי ההון שכן העניין כבר תומחר כפי שצויין לעיל. החברות היחידות שממשיכות לטפס הן אלה שמראות שאין משמעות לריווחיותן מפעולות הממשל והבנקים המרכזיים והן מסוגלות להחזיק ברווחיות זו גם בלעדיהן.
    באופן כללי כרגע מצפים לשלב האחרון והוא האינדירקטור המאחר בדמות שאיפת החברות להתרחב ובאופן טבעי להזדקק לכח אדם נוסף (תהליך שעלול לקחת אפילו שנתיים אבל יחל כבר ברבעון הבא) ובמקביל או יותר נכון מיד לאחר סימנים ראשונים מאינדיקטור זה הממשלים ינקטו במדיניות מצמצמת בזהירות רבה מאוד כך שלא תיפגע מדי בהמשך מסלול ההתאוששות והבנקים המרכזיים יצמצמו מוניטארית להימנעות מאינפלציה.
    אני אישית לא רואה סיבה לתיקון של יותר מ-10-15% בסנופי וגם זה כתגובה למהמורות קשות שעוד נעבור כמו יוון שכלל לא היו צריכים לצרפה לאיחוד, ספרד שמנהלת כבר תקופה ארוכה כלכלה עצלה, דובאי שמייצגת במאקרו את אותם חוליים שגרמו למשבר (דווקא בסין אני רואה נקודת אור בהתנהלות הממשל כתגובה לכוחות ה"צמיחה/משבר" ההדדיים שם) ומשינויים רגולטוריים שישימו חסמים על הנוסטרו של הבנקים הגדולים והלימות הונם או כאלה שיפנו דווקא להגבלת שוק המלווים .
    אני בטוח שלקראת הרבעון הבא נראה אפילו התאוששות בענף הנדל"ן בארה"ב, רוסיה ועוד ולקראת סוף השנה אפילו פריחה מחודשת בענפים אלה.
    כעת אם להתייחס לאותו "גל ירוק" שאתה סבור שמגיע הייתי מתייחס לכך מאוד בזהירות. לדעתי לא תהיה שבירה של שיאים חדשים לפני אותו תיקון מינורי שהצגתי שישלח את המעוף לאזור ה-1175 ואת סנופי לאזור ה-1100 (ובשניהם ייתכן שאפילו מעט יותר). אמנם VIX נמוך ונתוני מאקרו טובים יתחזקו את המגמה אך מהסתכלות על הירידה היחסית במחזורי המסחר שבראלי האחרון שהתחיל לפני כחודש ניתן לראות שאינני היחידי שזהיר (מטרידה אותי העובדה שמבחינת המחזורים לא כך הדבר באחד העם כלומר ייתכן שכאן סוררת אפילו אופטימיות יתר) וסדרה של נתוני מאקרו שליליים בצרוף לאותן "מהמורות" שצוינו לעיל יכולות להוות קטליזטור לאותו תיקון.

תומר לא דיברתי על תיקון ל1175
    אני מדבר על זה שכאן באתר נשאלה השאלה על ידי ועל ידי
    עוד אנשים בפורום אופציות לפני מספר חודשים האם פנינו לתיקון
    או לעליות ותמיד
    התשובה היתה תיקון טרם התקרבות ל1200
    כולם טועים לפעמים .. קרה קורה ועוד יקרה.

אם כך קבל התנצלותי...
    אל בכל זאת, אני משוכנע שהתייחסתי לשאלה מעניינת לא פחות...

ואכן... מעניין... מימוש בריא או שאותו תיקון?

להבנתי המשבר יחזור ובגדול כל טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות