ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
הראל, ראשית לדעתי טוב עשית שהמתנת להתבססות מעל 1200 בטרם שיפוצים.
אני שלם עם ההחלטה הזו. במיוחד שיש עוד זמן רב לשיפוצים.
כבר ראיתי לא פעם ולא פעמיים בחיי מגמה שמתהפכת / נעצרת. אם זה היה המצב, ייתכן מאוד שהאסטרטגיה הייתה ברווח עקב התטא.

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
שנית, מה דעתך על שיפוץ ברגל הקול קח בשעה שהמדד מגיע ל- 1200 אז רגל הקול 1200 ששמשה להגנה ערכה עולה לגובה המקסימלי שלה בטרם כניסה לכסף!
בנקודה זו לדעתי ניתן למכור שתי יחידות קול 1200, האחת של ההגנה שהתנפחה והשניה כתיבה נוספת,(לדעתי עמד על כ- 2000-2200 ש"ח) ולקנות חזרה את רגל הקול 1160 שאז עמדה על (4800-5000 ש"ח), ולקנות ההגנה בקול 1250 (לדעתי עמד על סך של 175 ש"ח).
עלות המהלך קרוב לאלף ש"ח שהחזרת לשוק מהכתיבה הראשונית, אבל מספיק תיקון קטן למטה לשחיקת רגל הקול הכתובה, ובעצם רכשת 4 סטרייקים באלף ש"ח.
בדרך זאת היתה נותר ברמת בטחונות כמעט זהה ולא מרבע את רמת הבטחונות לשש עשרה אלף ש"ח(חמשת אלפים במקום ארבעת אלפים).
בדרך החשיבה שלי, אתה מוכר מקסימום כלום (קול 1200, שטרם נכנס לכסף) כנגד רכישה של מקסימום נקודות מדד בתוך הכסף (קול 1160 שמצוי עמוק בכסף).
את יתרת הביטחונות תוכל לנצל כפי שניצלת בהגדלת רווחים ברגל הפוט או כתיבה נוספת דווקא ברגל הקול, (היו מרווחים מאוד יפים בקול 1270).
התיקון הבא שהיתי עושה ברגל הקול היה בהגעת המדד ל- 1250 , באותה הדרך או לקראת הפקיעה בהתאם לנסיבות.
מה דעתך?
ההצעה שהצעת מאוד מעניינת ובהחלט לא הייתי שולל אותה!
יש בה יתרון שכמות הביטחונות לא ממש משתנה. והרווח לא ממש נפגע. אפילו מתקבע לרמה יפה.

הדבר העיקרי שמבחינתי מפריע לי, הוא שהיא תגרום לי להימצא סמוך לגבול העליון של האסטרטגיה וברגע שאני יוצא מהגבול, אני בהפסד יחסית גבוה (כ 3000 שקלים).
על פניו, נראה שלך יש יתרון בכך שאתה משתמש בפחות בטחונות ממני. במצב של עליה מתונה מאוד / דשדוש / ירידות עד איזור 1160, מצבך טוב. אם המדד ימשיך לעלות באופן חזק, תצטרך להמשיך לתקן וסביר להניח שתצטרך להשתמש בעוד בטחונות.
אני חושב שלי במצב הזה יהיה קצת יותר נוח לתקן (בכל זאת, לך יהיה הפסד של כ 3000 ₪ מול 240 ₪ אצלי).
בירידות חדות במיוחד, האסטרטגיה שלי תהיה בבעיה. שלך פחות.

אני מרגיש שאני / אנחנו (חברים) כל הזמן בתהליך למידה.
נראה לי שאנחנו יכולים להתנסות לאורך זמן בכל מיני פוזיציות, לפעמים זה לא נורא "לנסות" כל מיני סוגים של שיפוצים ולראות מה יותר עובד לנו...

בכל אופן, תודה על השיתוף. מאוד מעניין :-)

הראל