שלום לכולם,
המניה הומלצה כאן בעבר (דוחות טובים),
אבל היא מדשדשת כבר כמה חודשים ולא נראה שהיא הולכת לפרוץ את מחסום ה 4200
האם שווה להמתין לה ? או לחפש את מזלי במניות אחרות ...
אשמח לשמוע את דעתכם,
תודה.
שלום לכולם,
המניה הומלצה כאן בעבר (דוחות טובים),
אבל היא מדשדשת כבר כמה חודשים ולא נראה שהיא הולכת לפרוץ את מחסום ה 4200
האם שווה להמתין לה ? או לחפש את מזלי במניות אחרות ...
אשמח לשמוע את דעתכם,
תודה.
מתוך עיון ביחסים הפיננסיים ובדוחות הרבעוניים של הרבעון השלישי ומהשוואתם לאלה של המתחרות ניתן לראות שהחברה (מקבוצת אידיבי) עדיפה על מתחרותיה כמעט בכל פרמטר. מכפיל הרווח נמוך בהשוואה לסמייל (עמה ההשוואה טובה יותר) ושאר המתחרות תוך שווי שוק דומה משמע המנייה אמורה היתה להחזיר למשקיעים את השקעתם באופן הטוב ביותר.
התשואה על ההון העצמי (ROE) גבוהה משל המתחרות דבר המשקף את יעילות החברה בניצול השקעות נוספות ליצירת גידול בהכנסות. מכפיל ההון של החברה היה הנמוך ביותר ושיקף העובדה המניה כלל אינה יקרה בתום הרבעון השלישי בהשוואה למתחרות.
בכל זאת נקודת פתיחה כ"כ טובה לרבעון הרביעי לא תורגמה לעליות דומות לאלה של המתחרה מ-012 באותו הרבעון. כמובן שהעיקר נעוץ בצעדים שעשתה האחרונה ברבעון הרביעי ותרמו לבאז אדיר סביבה וכמובן שהדבר משפיע מאוד על ההשוואה מהרבעון הרביעי ואילך (השימוש של אלוביץ בסמייל לרכישתבזק לא יכול לחזור במקרה של נטוויז'ן ואידיבי). מנקודת הראות שלי העובדה שציינתי מהווה דווקא תמיכה נוספת להשקעה במנית נטוויז'ן שנראית לי דווקא אטרקטיבית לטווח בינוני.
המנייה עברה את הראלי שנסתיים ביולי בציפיית המשקיעים לדוחות רבעוניים טובים שיצדיקו ראלי זה ולאחר שהדבר התקיים המשיכה המנייה לטפס עד לפירסום דו"ח הרבעון השלישי עד גילום ציפיות המשקיעים במחיר המנייה. מאז נעה המניה בחוסר מגמה אך בתעלת מחירים מתכנסת שלבסוף בהתאם לתוצאות איכותיות תפרוץ לאחד הכיוונים.
לא הייתי נכנס לפוזיציה לפני קבל סימן ברור לפריצת התעלה בדמות עלייה במחזורי המסחר בעליות ( כרגע המחזורים בירידה), כלומר זרימת כסף חדש למניה, והתבססות בתבנית חדשה, דבר שלא יקרה לפני מידע איכותי חדש שאני משוכנע שיגיע.
האם זו לא תבנית משולש ?
אייל
זה ד ש ד ו ש...
וגם אם זה משולש, הוא בסה"כ מציין שמתישהו יפרץ ולכאורה זה יכול ללכת לכאן או לכאן. אני נוטה להאמין שתוצאות החברה דווקא יוליכו אותה כלפי מעלה, אבל לא הייתי נכנס לפוזיציה לפני אישוש ורק על סמך תחושה כי זה יהווה במקרה הטוב הימור מושכל.
אי.בי.אי פרסמה תחזית לקראת דוחות נטוויז'ן בסיכומן היא נשארת בהמלצת נייטראלי.
בקיצור אני סתם מחזיק אותה כבר 4 חודשים ....
לעבור את ה 4200 היא לא הולכת בזמן הברוב !
לטעמי זו "הסמייל 012" הבאה, קרי:
אני מאמין שאם השינויים הצפויים בשנים הקרובות בשוק התקשורת במעבר ל"גופי תקשורת" גדולים (הכוללים: מפ"א, סלולר, ISP וטלויזיה בגוף אחד), הרי שקיימת סבירות גבוהה שהיא תמוזגבסלקום בשנה הקרובה: זו התחושה במסדרונות החברה עצמה וזו התחושה במסדרונות סלקום.
אין שום הצדקה להחזיק שתי חברות שפועלות בממשק באותו השוק תחת אותה קבוצה (נטוויז'ןוסלקום תחת IDB), בסוף ההכרזה תגיע והמניה תקפוץ, שווה להיות שם כשזה קורה, גם אם זה ייקח קצת זמן (מה גם שהיא סופסוף פרצה את גבולות הדישדוש שלה בימים האחרונים בעקבות הדוחות כך שבגדול נפילה כנראה לא תהיה במניה בטווח הקרוב, אלא לכל הגרוע חזרה לדישדוש).
זו דעתי בלבד ולכן אני מחזיק במניה לטווח הארוך
אני ממליץ לקנות את המניה בגלל דוחו"ת טובים והערכת שווי נמוכה של השוק, זה שאלה של זמן, והמניה גם מחלקת דיבידנד בנוסף לזה, משולש עולה בפריצה.
(אני מפחד מאישום בהרצה יש לי את המניה הזאת)
טוב - היא כבר עברה את ה4200 - ואני מאוד מקווה שהמיזוג יתרחשבאמת.