פורסם במקור על ידי gsk
שלום GSK ,
קודם כל אני רוצה לציין שהדיון שמתפתח פה הוא מרתק וחשוב ביותר.
עכשיו לעצם העניין אני מוצא לנכון להביא ציטוט מדברי שחקן לגבי כללי הזזה בניהול שוקת ינואר:
"...סטיות התקן עלו קלות אך לא ברמה שתשפיע על האופציות הרחוקות בכתיבת השוקת. שימו לב
שעליה של 1% בסטיית התקן באופציות הקטנות מ 1000 (רחוקות, וכנ"ל לכיוון השני) מובילה
להתיקרות של 3% בערך בערך האופציה. להבדיל, אופציות סביב הכסף, עליה של 1% מובילה בהם להתיקרות של 10% בערך האופציה בממוצע. מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהוגא,
הרי שעליה ל 25 מתקזזת עד יום ראשון הבא. הדבר מאוד משמעותי במידה ואנו מצויים בשוק הנע חדות. אז עלינו לגלגל את הפוזיציה, ובאופציות קרובות לכסף, הוגא תוביל לעליה משמעותית מערך התטא כך שלא יהא קיזוז מלא = עלינו לפתוח פי כמה יותר פוזיציות בכדי לשמור על ערך הכסף בתנודה חדה.
מתי מתחילים לפעול בתנודה חדה? ראשית כתבנו מספיק בטוח, ולכן תנועה של 3% שבועי
לא עונה להגדרה זו. מעבר לכך אני משתמש לרוב בנוסחא שהוכיחה עצמה במהלך השנים עבורי ועבור שאר השחקנים, ואנסה לפשטה:
אם שווי האופציה הכתובה לא הוכפל - הזזה (גלגול; התרחקות מהסטרייק) אינה באה בחשבון.
אם שווי האופציה הכתובה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה, ובנוסף התקבול הכולל (במידה וכברקרבתי רגל, אך התקבול הכולל רק מאותה רגל, לצורך הדוגמא call) עולה על סך ההכפלה לא אבצע הזזה.אם המצב הוא אחר אבצע הזזה 2 (!) סטרייקים אחורה ובהתאם את ההגנה. קרי, אסגור כתיבת 1260, ואפתח כתיבת 1280.
כל 50% מעבר ל 100% הראשונים (שהרי השווי הוכפל = 100%), יהיו סטרייק נוסף אחורה אך לא יותר מ 5 סטרייקים. ההגיון שתמיד נוכל לחזור במידה והמדד יתקן או ידשדש ותמיד נעדיף להיות בית שמאי ולהתרחק מאשר לגלות שהרווח אינו מספיק.
דוגמא: כתבתי בתקבול 100 שח, וכעת שווי האופציה 180 ש"ח - לא רלוונטי.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח אך קירוב הניב 50 שח מוקדמים - לא רלוונטי.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח ולא בצעתי קירוב מוקדם - אסגור 1260 ואכתוב 1280.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח ושווי האופציה 250 ש"ח אבצע הזזה מ 1260 ל 1290..."
או קי זה קצת ארוך... 8-) אבל זה מחזיר את ההתלבטות לכיון המספרים ונראה לי שהפיסקה המסומנת בכחול עונה על שאלתך.
אשמח לשמוע דעתך או דעתכם.
בברכה