x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 15 מתוך 15

נושא: מדד ביומד תא

Re: מדד ביומד תא

לאומי על 'מניות החלום': מזהיר מפני הנפקות הביומד, "ההשקעה בהן מתאפיינת ברמת סיכון גבוהה במיוחד"
    בשבוע הבא יושק מדד הביומד. בלאומי בחרו לנצל את ההזדמנות ע"מ להזהיר מפני השקעה בחלק מחברות הענף, "לנוכח היכולת המוגבלת של מרבית המשקיעים להבין את הפוטנציאל הכלכלי האמיתי הטמון בהן"
    רגע לפני השקתו של מדד הביומד החדש בבורסה בתל אביב, בבנק לאומי בוחרים להזהיר את הציבור מפני השקעה בחלק מחברות הענף אשר נמצאות בשלבים ראשוניים של פיתוח, וזאת לאור הקושי הקיים לציבור להבין האם ומהו פוטנציאל הקיים במרבית ממניות אלו, אשר בעיקר מה שמתומחר בהן, זה ציפיות.
    http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=229449

ציטוט פורסם במקור על ידי avr.tomer
    אריאל, לדעתי אתה קצת מגזים כשאתה קורא למניות סקטור הביומד "מניות חלום שלא ניתן לנתחן כלכלית". חלק מהחברות אכן עוסקות במחקר ברמה גבוהה מאוד דבר המקשה על המשקיע המצוי להכריע בדבר עתיד הפיתוח אך זאת בעיקר ואין לו הכלים לכך.
    מדובר בהשקעה בסיכון גבוה מאוד ולכן ראוי שמשקיע רציני יקציב אחוזים בודדים (פחות ופחות ככל שסולידי) ויפזרם על פני מספר חברות כאלה (אסטרטגיה נפוצה של קרנות הון סיכון המשקיעות בחברות סטארטאפ) כאשר הוא אכן מבצע ניתוח כלכלי ככל שידו משיגה ובסופו של דבר מגיע ליחס רווח פוטנציאלי/הפסד במקרה של כישלון המוצר או בצורה אחרת השקעה/רווח ומחליט מראש מהם היחסים כך שבמידה ואפילו אחד מתוך מספר השקעות צולח ואילו השאר לא, עדיין הוא ברווח רצוי.
    לכן אני דווקא מוצא באמירה של בני : "...ממליץ לקנות את החברות המופיעות ברשימה " מן הטעם וההיגיון...
    מה השווי הכלכלי האמיתי של חברות אלה מלבד הציפייה והחלום שתהיה תרופה/טכנולוגיה חדשה?, מה אומרים הדוחות הכספיים שלהם?, היכן שורת הרווח שלהם?, המחיר של רוב מניות הביומד מבוסס על ציפיות בלבד ולא על נתונים כלכליים כי אין כאלה. לא אמרתי לא להשקיע אלא רק לדעת ולהבין במה אתם משקיעים.
    חג שמח
    ושבת שלום

מדד ביומד הוא מדד מניות חלום כפי שבלאומי מכנים אותו. חלומות הם כמו- זרעים באדמה שחלקם לא יושקו לעולם. רק חלק זעום מהם יושקו וינבטו. בכל שלב יש סיכוי שהנבט יתקל בעוד מיכשולים תוך וחוץ קרקעיים עד לפריחה מלאה בשמש ובאויר העולם. מאחר שהנתונים המדויקים של הפיתוח נמצאים באפילה נשאר רק להאמין שהאשליה לא תתנפץ ותמחק את החלומות.
    מעדיף להיכנס לעיסקה רק לאחר ניתוח טכני וכלכלי מעמיק של חברה שהמוצר שלה ברור וכבר השיג את אישורי השיווק.

מזדהה באופן מלא עם דברי אריאל.

כמובן אשמח לקבל את חוות דעתו של שחקן מעוף על המדד

אריאל- במשך השנה האחרונה עשיתי כ 40% רוח על מניות של חברות הביוטק, אך על מדד הביוטק נודע לי דוקא מפי יועץ ההשקאות שלי בבנק לפניכחודשים כהערה אגבית לגמרי-אני חושב שהוא עצמו אין לו מושג על מכרה הזהב הזה -אחרי שזה נאמר אז -
    אריאל -אין לך מושג כמה חברות ואנשים פשטו את הרגל בגלל המלצות מוטעות של הבנקים -אל תאמין להם- תקשיב להם -אבל הם לא יודעים יותר ממך- רב ההמלצות של הבנקאים מוטעות ובעלות אינטרסטים -אני מצטער שאני נשמע שלילי- אבל ההמלצות של יועצי ההשקעות בבנק הם רק על חברות שהבנק מושקע בהם.
    אני עצמי השדקעתי כ 100 אלף ב 21 לפברואר ( מתי שהתחלתי את הפוסט הזה ) וכרגע אני עומד על רוח יפה מאוד- מקווה שעוד שבועיים כשתעודת הסל יתפרסמו הקווח יגדל ( גם אני קראתי שהתעודות יתפרסמו רק ביולי)

דוקא עכשיו -שהרוחים נסקו ועלו מעל 10% תוך תקופה של שבועיים-אני אשמח אם שחקן מעוף ייעץ מתי כדאי למכור ולצאת ?
    האם להישאר עוד קצת ולהרויח עוד ועוד ? מתי המניות יתחילו לרדת חזרה ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות