גיא ערב טוב ,
זהו פורום של אגחים , ולכן איני סבור שכאן תוכל לקבל את התשובות המלאות למה שאתה מחפש/רוצה לשמוע ..ואולי אתה צריך לשאול זאת בפורום כללי או אולי את שחקן מעוף..
בטרם תעשה זאת , הייתי ממליץ לך לשבת היטב עם עצמך ולבוא עם שאלות נכונות יותר ולא לנסות שמישהו אחר יחליט על עתידך!!
כמעט בכל תגובה שאני רושם אני מציין במפורש שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ומרגיש עבורו ועבור בני ביתו ולכן מחובתך ( לפי דעתי ) לדעת לאיזה טווח אתה משקיע ( אתה לא יכול לבוא להגיד חודש , שנה או מספר שנים ) , ולאיזה מטרה אתה משקיע ( חסכון לבית , לימודים , ילדים , חתונה ,או סתם כסף שאתה רוצה ל"שחק עליו ) ועוד שיקולים שונים שתה צריך לשאול את עצמך כי ההתנהלות היא שונה לגמריי בכל קנה מידה ולגביי כל דבר האפקט הוא שונה וכך גם התשובות שתקבל !!
אני אישית חושב שבמידה ואתה צריך את הכסף בזמן הקרוב אזי אל תחפש הרפתקאות שונות ומשונות ( ולא משנה באיזה שיחת סלון תשב , תמיד יהיה את ה"כוכב " את זה שלטענתו הצליח להשקיע בדיוק בזמן וגם לצאת בזמן ועשה עשרות/מאות /אלפי אחוזים..הבעיה שהוא לא מספר לך גם על ההפסדים..
אז אני אישית רחוק מלהיות נביא , ואפילו לא מנסה לתזמן את השוק , פשוט רואה את הדברים דרך העיניים שלי ( ולפעמים טועה ) וממליץ לך לשבת עם עצמך ולדעת מה אתה מחפש בכלל ? ומה אתה מוכן לסכן בכלל ?
בכל מקרה בהצלחה..
לברון